torstai 22. maaliskuuta 2012

Vanilja-appelsiinijogurttikakku


Hyvää syntymäpäivää Armas Apukokki! <3 

Toiveiden perusteella tänä vuonna tällaista synttärikakkua. Kokeilin tehdä hyydytettyä kakkua ensimmäistä kertaa ilman tuorejuustoa, lopputulos varsin onnistunut! Kakku on raikas ja pirteä, ei lainkaan liian makea. Pohjan tein onnistuneesti kaurakekseistä, sillä aiemmissa kakuissa käyttämissäni digestivekekseissä on melko voimakas maku. Pääsiäisen lähestyessä päätin koristella kakun pajunkissoin.

175 g kaurakeksejä
75 g margariinia

2,5 dl Flora vispiä
aprikoosimarmeladipurkin jämät, noin puolikas purkillinen
2 prk (400 g) vaniljarahkaa
1 prk (200 g)) appelsiinijogurttia
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
6 liivatelehteä
1 rkl sitruunamehua

4 dl appelsiinimehua
4 liivatelehteä
1 rkl sitruunamehua


Laita täytteen liivatelehdet kylmään veteen. Hienonna kaurakeksit ja lisää keksimurun joukkoon sulatettu margariini. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja taputtele keksimuru leivinpaperin päälle, laita vuoka jääkaappiin. Sekoita kulhossa vaniljarahka, appelsiinijogurtti, aprikoosimarmeladi ja sokerit. Vispaa toisessa kulhossa  Flora vispi kuohkeaksi. Kuumenna sitruunamehu, purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatteet sitruunamehuun. Seuraavaksi voit joko antaa liivatelehtiseoksen jäähtyä hieman tai sekoittaa pari lusikallista vaniljarahka-jogurttiseosta liivateseoksen joukkoon ja lisätä liivatteen saman tien vaniljarahka-jogurttiseokseen ohuena nauhana sähkövatkaimella vatkaten. Kaada vaniljarahka-jogurttiseos Flora vispin joukkoon, sekoita tasaiseksi ja kaada täyte pohjan päälle. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään.

Muutaman tunnin kuluttua voit tehdä kiilteen täytteen päälle. Laita liivatelehdet kylmään veteen. Kuumenna sitruunamehu, purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatteet sitruunamehuun. Lisää sitruunamehu huolellisesti sekoittaen appelsiinimehun joukkoon. Kaada kiille täytteen päälle, tämän voi tehdä esim. lusikan kautta jos vaarana on että appelsiinimehu porautuu täytteen joukkoon. Koristeet kakun päälle voi tehdä pursottamalla sulatettua tummaa- ja valkosuklaata.


14 kommenttia:

  1. Vau, mikä ihanuus, niin kaunis ja varppina hyvää, nam..:)

    VastaaPoista
  2. Ihana koristeluidea (ja kakku tietenkin)! Pistetääpä korvan taakse. (:

    VastaaPoista
  3. Kiitos rakas, oli tosi herkullista kakkua ja niin raikasta! :) Hyvin maistui myös meidän vieraillekkin!

    VastaaPoista
  4. Kivan raikas kakku oli tosiaan, ei mikään äklömakea. Koristeluidean bongasin jostain netin syövereistä "pääsiäistä" googlettemalla :)

    Ja ole hyvä Jone my dear, sellaista kaakkua saa mitä tilaa :)

    VastaaPoista
  5. Kyllä siellä miehen kelpaa! Tosi kaunista, taidot vaan karttuu!

    VastaaPoista
  6. Onpas kaunis kakku. Tämän idean taidan lainata pääsiäispöytään.

    VastaaPoista
  7. Hyvän näköiset nuo koristeet!

    Ehkä testaan reseptisi töihin pääsiäisen alla, kun edellinen jogurttihyydykekakkuni oli no.... jogurtti ainakin... ja ehkä just ja just kakku. Mutta ei hyydyke. Ei vaan hyytynyt. Ärsyttävä! Syödyksi tuli kuitenkin ;)

    VastaaPoista
  8. Kaunis ja keväinen kakku. Varmasti raikas maku!

    VastaaPoista
  9. todella hyvää ja maukasta :)ja seura oli mitä mukavinta!:)kiitosta!

    VastaaPoista
  10. Kiitos kommenteista! Niin se vaan on että kakut saa eniten huomiota ;)

    Mervi, liian vähän liivatetta sun kakussa? Tässä tekemässäni 6 oli juuri sopiva määrä, pysyi vallan hyvin kasassa mutta kakku oli pehmeää. Kiilteestä halusin jämäkän ja yleensä 1 liivatelehti/1dl nestettä onkin sopiva määrä.

    VastaaPoista
  11. Ois pitänyt riittää, 11 liivatelehteä ja ehkä 8 desiä jogurttia, 4,5 kermaa mutta ei sitten. Ehkä myös pitää mennä vähemmän suurpiirteisesti ensi kerralla ;)

    VastaaPoista
  12. Tosi kaunis kakku! Taidanpa hieman matkia koristeluideaa pääsiäisenä :)

    VastaaPoista
  13. Elmeri, ollos hyvä vaan :) idea kiertämään ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!