sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Suklaakakku


Tämä Suklaasydän- blogista löydetty chocolate cake- ohje on alunperin Joy of Baking- sivustolta jonka vuoksi määrät ovat grammoina. Kaivoin esiin talousvaakani johon ei kuitenkaan ollut luottaminen: vähän herätti epäilyksiä kun taarauksen jälkeen vaa'alla oleva kulho alkoi olla pullollaan jauhoja ja vaaka näytti painoksi 35 grammaa.. Siispä turvauduin Pirkan sivuilta löytyneisiin mittoihin ja muunnoksiin. Kakku oli oikein mehevää ja hauskan punertava. Kotiraati vieraineen totesi että kakkutaikinan sekaan voisi sopia hyvin esim. pähkinät.

Suklaakakku (munaton)

195 g vehnäjauhoja
200 g sokeria
25 g kaakaojauhoja siivilöitynä
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
(¼ tl suolaa, paitsi jos voi sisältää suolaa ei lisättyä suolaa tarvita)
75 g voita sulatettuna
240 ml lämmintä vettä
1 rkl sitruunamehua (tai viinietikkaa)
1 tl vaniljauutetta (laitoin vaniljasokeria)

Sekoita jauhot, sokeri, kaakaojauhe, leivinjauhe ja sooda, vaniljasokeri, (+suola) keskenään. Lisää sulatettu voi, vesi ja sitruunamehu. Sekoita taikina tasaiseksi. Alkuperäisen ohjeen mukaan taikinan voi sekoittaa 20 cm kokoisessa neliskulmaisessa vuoassa jossa kakku myös paistetaan, minä sekoitin taikinan kulhossa ja kaadoin n. 23 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan jonka pohjan ja reunojen väliin olin pingottanut leivinpaperin ja voidellut reunat öljyllä. Paista 175 asteessa n. 35 minuuttia tai kunnes tikulla kokeillessa taikinaa ei enää tartu. Minun kakkuni paistui puoli tuntia, 25+ minuuttiakin olisi ehkä riittänyt.

5 kommenttia:

  1. Tämä oli kyllä herkullista :)

    VastaaPoista
  2. Jep, oli kyllä herkullista ja suussa sulavaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilo oli leipoa ja tarjoilla sitä teille :) Jenni, jos kokeilet kakkua pähkinöiden kera niin kerrothan miltä maistui! :)

      Poista
  3. Kuin ravintola-annos. :) Uskon, että oli hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) munapula kaupoissa taitaa olla jo helpottamaan päin, mutta tulipahan kokeiltua munatonta ohjetta.

      Poista

Kiitos kommentistasi!