tiistai 17. huhtikuuta 2012

Tofuleivät


Vielä pari viikkoa sitten kokemukseni tofusta rajoittui ruotsinlaivan buffetissa maistettuun mauttomaan valkoiseen kumimaiseen palaseen. Makuelämys ei ollut päätähuumaava, mielenkiinto tofuun oli vuosia nollissa kunnes kaverini kokkaili meille tofuleipiä. Lupasin maistaa (mutta kysyin kuitenkin että mitä jos en pidäkään tofusta), söin minulle tehdyt kaksi leipää ja sen jälkeen saman viikon sisään parit neljät samanlaiset leivät kotosalla itsetehtynä. Käyttämäni tofu on kylmäsavustettua, vielä en niin rohkea ole että söisin maustamatonta. Ruotsinlaivan kokemukset, pysykää poissa.

ruisleipää
jääsalaattia
paprikaa
kylmäsavutofua
salaatinkastiketta
öljyä

Leikkaa tofu viipaleiksi ja paista öljyllä pannussa kauniin ruskeaksi. Asettele salaatti, tofu ja paprika ruisleivän päälle, lorauta pinnalle salaatinkastiketta.

3 kommenttia:

  1. Nam..hyvää, nyt tuli nälkä:)

    VastaaPoista
  2. Tuosta savutofusta on hyvä aloittaa, on helppo ja hyvä. Varoitan siitä yrttimaustetusta tofusta, ei ole ainakaan minun makuuni. Maustamattoman marinointikin on helppoa, saa vaihtelua makuihin. esim. soijakastike, öljy, valkosipuli, sitruunamehu jne. mausteita oman maun mukaan. Tofu paloina marinaadiin ja kohta onkin valmista paistettavaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkeistä! Ajattelin tänään taas näitä tekaista, saa nähdä miten sopivat Apukokin makuun :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!