maanantai 7. toukokuuta 2012

Chili con carne


Mausteista jauheliha-papukastiketta taas ja kerran mutumäärillä- ja mausteilla.. Chiliä olisi voinut olla enemmänkin!

400 g naudan jauhelihaa
1 sipuli
pari valkosipulinkynttä
1 prk kidneypapuja
1 prk (valkosipuli/chilitomaattimurskaa)
n. 0.5 tomaattimurskapurkillista vettä
1 prk tomaattipyrettä
1 tuore chili
suolaa
mustapippuria
ripaus cayennepippuria
oreganoa tai basilikaa tai molempia

Kuori ja hienonna sipulit, paista ne pannulla jauhelihan kanssa. Hienonna chili ja lisää se sekä mausteet jauheliha-sipuliseoksen joukkoon. Kaada sekaan myös tomaattimurska, tomaattipyre ja vesi sekä pavut ja anna kastikkeen kiehua vähintään 10 minuuttia, enemmänkin jos ei ole kova nälkä ja jaksat odottaa. Tarjoa pastan tai riisin kanssa.

4 kommenttia:

  1. minä käytän seosta 1 kidney ja yksi purkki papuja tomaatissa, näin saan kohtuullisen tomaattisuuden, jota voi lisätä chilikastikkeilla ja jämätuotteilla tai tuoreella tomaatilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pavut tomaattikastikkeessakin ovat hyviä. Tykkään ehkä enemmän näistä kidney-pavuista, eivät ole niin jauhoisia.

      Poista
  2. Tästä reseptistä tulee mieleen oma äiti; tätä ruokaa tehtiin meillä usein vielä kotona asuessani- ruoka oli suomalaisittain Papupata,ja niin sakeaa, että riisiä ei tarvittu :D Oreganon+basilikan tilalla oli tosin timjamia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämmöiset mössöruoat on hyviä :) noista yrteistä, yleensä laitan mitä käteen sattuu osumaan; oregano, basilika, timjami tai provencen mausteseos jossa on montaa eri yrttiä. Myös pizzamauste on nimeään monipuolisempi käyttää. Ja kuivattunahan noita tulee käytettyä..

      Poista

Kiitos kommentistasi!