lauantai 5. toukokuuta 2012

Ohra-riisirieska


Erään illan iltapala löytyi sattumalta Pilttipiiri-sivustolta. Muuten oikein hyvä, mutta pidensin ohjeessa mainittua ohra-riisin keittoaikaa kymmeneen minuuttiin ja silti paiston jälkeen rieskassa oli vielä hyvin purutuntumaa. Kokeilimme rieskaa sekä suolaisten päällysteiden että hillon kanssa, molempien ääni meni suolaisille lisukkeille.

2dl riisi+ohraa
3 dl vettä
4 dl piimää
1 muna
1 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
0,5 tl suolaa
1-2 rkl öljyä

Keitä riisi+ohraa vedessä noin 5-7 minuuttia. Anna riisi+ohran jäähtyä. Lisää piimä, muna, jauhot, öljy ja suola. Sekoita taikina tasaiseksi. Kypsennä leivinpaperin päällä uunipellillä 225 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoile margariinin kanssa tai makeana välipalana hillon kanssa.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!