perjantai 1. kesäkuuta 2012

Mango-valkosuklaapiirakka


Jääkiekon MM-kisojen erään pelin valvojaisissa söimme kanawrappeja ja tätä makeaa, mutta ei liian makeaa piirakkaa. Tein piirakan pienimpään kaapista löytämääni irtopohjavuokaan, onnistuu kaksinkertaisena myös tavallisen kokoiseen vuokaan.

Pohja

0,5 dl juoksevaa margariinia
½ dl sokeria
1 muna
1 dl venhäjauhoja
0,5 dl ohrahiutaleita
0,25 dl ruisleseitä
0,5 tl leivinjauhetta

Täyte

1,5 dl turkkilaista jogurttia
1 muna
0,5 tl vaniljasokeria
50 g valkosuklaata rouheena
1 tölkki mangoa (tai vähän vähemmän)
mantelilastuja

Vaahdota margariini ja sokeri. Sekoita joukkoon muna, lisää kuivat aineet. Painele taikian voidellun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita jogurtti, muna, vaniljasokeri ja rouhittu valkosuklaa. Kaada seos piirakkapohjan päälle. Leikkaa mango tai persikka pitkiksi suikaleiksi. Asettele suikaleet kauniisti kehystämään pyöreää muotoa ja ripottele pinnalle mantelilastuja. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia kauniin väriseksi.

6 kommenttia:

  1. Näyttääpä herkulliselle, toimisi varmasti oikein kivasti myös piknik-kakkuna, koska helppo ottaa mukaan ilman kermapäällisiä tms :) Hyytyykö kakku ihan kiinteäksi keskeltä, niinkuin juustokakku konsanaan? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyytyy kyllä :) valkosuklaa ei piirakassa juuri maistunut, sen voi mun mielestä jättää myös kokonaan pois tai sitten laittaa tuplasti lisää ;)

      Poista
  2. Varmaan ihanan raikasta! Näyttää ainakin siltä. :)

    VastaaPoista
  3. Ompa herkullisen näköinen piirakka.Tekijältä onnistuu näköjään tekeminen, ja syöjältä varmaan syöminen.Pitäisi joskus koittaa tehdä, onnistuisko?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti onnistuu :) ohje on alunperin Myllyn Parhaan, käyttivät valmista pakastetaikinaa mutta minä teen yleensä pohjan itse.

      Poista

Kiitos kommentistasi!