perjantai 21. syyskuuta 2012

Vadelma-persikkapiirakka


Pitkällisen odotuksen jälkeen kaveripariskuntamme sai vauvan ja tokihan tuoretta vauvaperhettä tulee rotinoilla muistaa. Kainalokanalla ja tuoreella tulokkaalla on reilut 3kuukautta ikäeroa, ja voi miten pikkujättiläiseltä Kainalokananen näyttikään viisipäiväisen nyytin vieressä! Pieni ikäero, suuri (suuren näköinen..) kokoero mutta vain pienen hetken. Tämä piirakkaohje on Pullahiiren leivontanurkasta ja vei suorastaan kielen mennessään, ehkä paras piirakka jonka olen koskaan leiponut!

Pohja

3,5 dl vehnäjauhoja
150 g voita
1,5 dl sokeria

Täyte

2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
150 g ranskankermaa
100 g tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
2 rkl perunajauhoja
4 dl vadelmia (1 pakastepussillinen)
2 persikkaa (1 säilyketölkillinen)

Laita kylmä voi, sokeri ja jauhot monitoimikoneeseen. Murusta seos leikkuuterällä mureaksi. Ota n. 1,5 dl muruseosta erilleen ja painele loput n. 15x20 cm (käytin hieman suurempaa) vuoan pohjalle. Esipaista pohjaa n. 8-10 minuuttia 175 asteessa. Valmista täyte vatkaamalla täytteen muut ainekset paitsi vadelmat ja persikat keskenään. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Viipaloi persikat ohuiksi lohkoiksi. Levitä vadelmat ja persikat täytteen päälle. Murustele lopuksi erilleen otettu muruseos koko piirakan päälle. Paista uunin alatasolla 175 asteessa n. 35-45 minuuttia. Anna jäähtyä ennen paloiksi leikkaamista.

6 kommenttia:

  1. Namskis, vaikuttaa tosi hyvältä idealta!
    --> to do -listalle

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä oli aivan älyttömän herkullisia kyllä! :) tekisi mieli kokeilla samaa mustikalla, mm.

      Poista
  2. Oli kyllä herkullisinta marjapiirakkaa mitä olen maistanut. Rotinat saaneen mamin onneksi tuore iskä ei niin välitä marjaherkuista, mamille jäi enemmän :P

    VastaaPoista
  3. Tämän ohjeen olen nähnytkin jo parissa blogissa. Kyllä täytyy varmaan itsekin kokeilla, kun kaikki ovat tätä niin kehuneet. Mielettömän herkullisen näköistä kyllä! Vadelmat ja persikat sopivat hyvin yhteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harvoin tulee ehtaa voita leivonnassa käytettyä, mutta voiko sen kanssa koskaan mennä pieleen ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi!