maanantai 15. lokakuuta 2012

Aprikoosi-pinaattitäytteiset broilerinfileet ja paahdetut porkkanat


Tämä makoisa ohje löytyi uusimmasta Pirkka-lehdestä. Tein puolikkaan annoksen, mutta täytteen aineksia laitoin vähän runsaammin ja se olikin ihan kannattavaa, täyte oli oikein hyvää. Suluissa on tekemäni muutokset.

6 annosta

2 pkt broilerinfileepihvejä (1 pkt eli 3 fileetä)
1 tl suolaa (ripaus)
0,5 tl mustapippuria
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä (3)
1 rkl öljyä
1 pss pakastepinaattia (0,5 pss)
3/4 tl juustokuminaa (ripaus)
6 kuivattua aprikoosia (laitoin 7)
2-4 rkl appelsiinimarmeladia fileiden pinnalle (tämän jätin pois, pintaan laitoin seesamin- ja unikonsiemeniä)


Halkaise fileepihvit pitkältä sivulta kirjan tapaan. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne öljyssä. Lisää jäinen pinaatti ja kuumenna kunnes pinaatista irtoava neste on haihtunut. Mausta juustokuminalla sekä ripauksella suolaa ja pippuria. Leikkaa aprikoosit pieniksi kuutioiksi. Lusikoi pinaattitäyte broilereiden sisään, ripottele päälle aprikoosit ja käännä broilerit takaisin fileen muotoon. Nosta fileet uunivuokaan. Ripottele siemenet fileiden päälle. Paista 200 asteessa 25 minuuttia.

Paahdetut porkkanat

..valmistuvat kätevästi samalla pellillä.

porkkanoita
kuivattua rakuunaa
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Kuori porkkanat halutessasi. Leikkaa sopiviksi suikaleiksi, mausta öljyllä ja suolalla sekä pippurilla. Levitä pellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa 25 minuuttia.

4 kommenttia:

  1. Hei! Testasin samaa herkullisen näköistä reseptiä. Tosin oma versioni taipui grillissä ja kanasuikaleista. Herkullista kyllä oli! http://hammentaja.blogspot.fi/2012/10/kesan-viimeiset-grillaukset.html

    VastaaPoista
  2. Ajattelin tehdä itsekkin näitä Pirkka-lehden ohjeen mukaan, mutta onko nuo täytteen ainekset yhtä fileepihviä kohti?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo 6 annosta on Pirkan alkuperäinen ohje, minä puolitin sen eli suluissa on puolitettu annos (omilla muutoksilla). Vaikka puolitin alkuperäiset määrät, laitoin esim. kuivattuja aprikooseja enemmän koska tykkään niistä :) Täytettä tuli puolitetulla määrällä kolmelle filepihville. Ja alkuperäisellä ohjeella täyttää 6 filettä.

      Poista

Kiitos kommentistasi!