perjantai 12. lokakuuta 2012

Kantarellipiirakka


Suomalaisten sienien kulta-aikana tämä tyttö marssi kauppaan ja osti säilykekantarelleja. Pirkka sanoo säilykekantarelleistaan seuraavaa: Pirkka kanttarelli sopii hyvin liharuokiin. Herkullinen kantarelli on Euroopan suosituin metsäsieni. Alkuperämaa Kiina.

Hmm.. Mutta ihanhan nuo piirakassa asiansa ajoivat!

Pohja

1 dl 4-viljanhiutaleita
1 dl grahamjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
1 dl vettä
0,5 dl juoksevaa margariinia

Täyte

2 prk säilykekantarelleja
1 sipuli
2 munaa
2 dl ruokakermaa
suolaa
mustapippuria
kuivatua ruohosipulia
(juustoraastetta)

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon vesi sekä juokseva margariini ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina piirakka- tai irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Huuhtele säilykesienet. Hienonna sipuli. Kuullota sipuli öljyssä pannulla tai käytä mikrossa pari minuuttia; sipuli kypsyy ja pehmenee. Levitä sienet ja sipulit taikinapohjan päälle. Sekoita munat ruokakermaan, lisää joukkoon mausteet ja halutessasi vähän juustoraastetta. Kaada muna-kermaseos täytteen päälle ja paista 200 asteessa 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!