perjantai 15. helmikuuta 2013

Surimi-lohipiirakka



Susheista jäi yli surimia ja graavilohta. Korianteri oli keksinyt hauskan tavan käyttää ylimääräiset täyteainekset. Sovelsin täytettä ja käytin omanlaistani pohjaa.

Pohja

1 dl ohrahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
1 dl ohrajauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
1 dl vettä
0,5 dl juoksevaa margariinia

Täyte

vajaa puoli pussia surimipuikkoja
vajaa paketillinen graavilohta
1 sipuli
2 munaa
n. 2 dl maitoa tai kermaa
ripaus muskottipähkinää
mustapippuria
pizzamaustetta (joka on nimestään huolimatta varsin kelpo mausteseos muihinkin ruokiin kuin pizzaan; se sisältää oreganoa, basilikaa, valkosipulia, sipulia ja mustapippuria)
juustoraastetta
öljyä

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon vesi sekä juokseva margariini ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina piirakka- tai irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Kuori ja hienonna sipuli, kuullota se öljyssä pehmeäksi (tai kuumenna pari minuuttia mikrossa; sipuli pehmenee). Leikkaa surimipuikot (voit asetella ne piirakkaan myös kokonaisena) ja graavilohi paloiksi. Sekoita ne ja sipuli sekä mausteet keskenään. Kaada täyte pohjan päälle. Sekoita munat ja kerma ja kaada täytteen päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 200 asteessa 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!