perjantai 8. maaliskuuta 2013

Hiivaton pizzapohja


"Noniin, vauva on päikkäreillä, mä voin sillä aikaa tehdä pizzapohjan valmiiksi kohoamaan ja käydään sitten kaupassa ja tehdään pizza, kyllä on kätevää kun se pohja on jo valmiiksi etukäteen tehty! Eli, tarvitaan jauhoja, hiivaa.." Paitsi että kun selviää ettei hiivaa ole, ei edes kuivahiivaa, kaivetaan netistä hiivattomia pizzapohjaohjeita ja muokataan niistä sopiva. Ja kyllä tuli ihan yhtä hyvä pohja kuin hiivallakin!

2 melkein pellin kokoista pizzaa

6 dl jauhoja (laitoin 3 dl vehnäjauhoja ja 3 dl sämpyläjauhoja)
3 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
n. 1 dl oliivi- tai rypsiöljyä
2 dl vettä

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Taikinan kauliminen suureksi onnistuu tosi kätevästi puolittamalla taikina ja kaulimalla taikinapallot kahden leivinpaperin välissä sopivan kokoiseksi.

2 kommenttia:

  1. Voiko valmistaa päivää ennen pohjan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enpä tiedä! Pohja on nopea valmistaa joka tapauksessa :) ehkä jos leivinjauheen määrää vähän vähentäisi, voisi taikinan tehdä ja kaulia valmiiksi jääkaappiin edellisenä päivänä.

      Poista

Kiitos kommentistasi!