lauantai 9. maaliskuuta 2013

Hääpäiväateria


Olen vieläkin sekaisin sinusta
Sekaisin sinusta 
 ♥
 

Helmihäistämme on 3 vuotta, sen kunniaksi nahkahääpäivän menu:

tomaatti-vuohenjuustokeitto rapeakuorisen leivän sisällä
naudanfileetä, kasviksia all'arrabbiata ja yrttiperunoita
appelsiinimousse suklaakupissa


Tomaatti-vuohenjuustokeitto leivän sisällä

1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
500 g paseerattua tomaattia
100 g vuohenjuustoa
(loraus kermaa)
suolaa
mustapippuria
hyppysellinen sokeria
tuoretta basilikaa
kovakuorisia sämpylöitä

Hienonna sipulit ja kuullota oliiviöljyssä. Lisää paseerattu tomaatti ja kiehauta. Lisää paloiteltu vuohenjuusto, poista kuori halutessasi, (lisää myös kerma) ja anna keiton vielä porpahtaa. Mausta suolalla, mustapippurilla ja ripauksella sokeria. Soseuta tarvittaessa sauvasekoittimella. Leikkaa leivästä kansi irti ja koverra sisustaa pois. Kaada keitto leipien sisään. Asettele päälle koristeeksi tuoretta basilikaa. Tarjoa heti.



Naudanfilee, kasviksia all'arrabbiata

2 rkl arrabbiata-pestoa
oliiviöljyä
puolikas keltainen paprika
puolikas punainen paprika
0,5 munakoisoa
pari valkosipulinkynttä
1 sipuli
suolaa
mustapippuria
0,5 dl parmesaaniraastetta

Puhdista paprikat ja leikkaa reiluiksi paloiksi. Paloittele munakoiso. Kuori ja hienonna sipulit. Sekoita kulhossa kasviksiin mausteet sekä pesto. Kaada kasvikset uunivuokaan.  Ripottele pinnalle parmesaanijuustoa. Kypsennä 175 asteessa n. 25 minuuttia. Paista naudan fileepihvit haluamaasi kypsyyteen. Kokeilimme tällä kertaa meille uutta taktiikkaa pihvien paistossa, otimme pihveihin ensin värin pannulla ja laitoimme sitten hetkeksi uuniin. Hetki uunissa olisi voinut olla vielä lyhyempikin, pihvien kypsyys lähenteli jo well donea.

Yrttiperunat

persiljaa
pieniä perunoita
oliiviöljyä
kuivattua basilikaa
kuivattua oreganoa
loraus sitruunamehua

Keitä perunat ja kaada keitinvesi pois. Lorauta perunoiden joukkoon oliiviöljyä ja sitruunanmehua. Mausta perunat yrteillä.


 Appelsiinimousse suklaakupissa
 
Suklaakupit:

n. 50 g tummaa suklaata

Sulata suklaa ja anna jäähtyä hetken. Levitä lusikalla suklaata paksulti silikonisen muffinsivuoan pohjalle ja reunoille. 50 grammasta suklaata tuli 3 suklaakupposta. Laita pakastimeen kovettumaan.

Appelsiinimousse:

1,5 dl kuohukermaa
1 appelsiinin mehu ja kuoriraaste
100 g appelsiinituorejuustoa
1 liivatelehti

Vaahdota kerma. Pehmennä liivatelehti kylmässä vedessä. Kuumenna tilkka appelsiinimehua ja liota liivatelehti siihen. Sekoita tuorejuusto kermaan. Valuta liivate ohuena nauhana kerma-tuorejuustoseokseen ja sekoita hyvin. Lisää appelsiininkuoriraastetta ja halutessasi rouhittua suklaata. Anna täytteen hyytyä jääkaapissa. Lusikoi suklaakuppeihin ja tarjoa. Moussea on sopivasti kolmeen suklaakuppiin.



Maljakossa tälläkin kertaa hääkukkiamme, valkoisia neilikoita.

10 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen menu!!
    Ja onnea!! <3

    VastaaPoista
  2. Upea ateriakokonaisuus, kaikki näyttää todella herkullisilta, jälkiruoka on erityisen upea.:) Onnea hääpäivänne johdosta.:)

    VastaaPoista
  3. Herkullinen ateriakokonaisuus. :) Onnea hääpäivän johdosta! :)

    VastaaPoista
  4. voi että:)kylläpä siellä on nautittu!vielä lämpipästi Onnea koko-perheelle!

    VastaaPoista
  5. Hieno menu. Paljon onnea teille!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!