maanantai 25. maaliskuuta 2013

Marenkinen omena-vadelmapiiras


Marenki on ihanaa! Päältä niin rapeaa ja sisältä pehmoista. Siksipä esimerkiksi uunijäätelö on yksi parhaista herkuista mitä tiedän. Minun teki mieli leipoa jotain ja kysyin Apukokilta ideoita: "omenapiirakka". No onhan tässä omenaa.. ja piirakkaa! Alkuperäinen ohje Maku-lehdestä, pienensin ja muutenkin taas muokkasin sitä mieleni mukaiseksi. Tein piirakan pienimpään kaapista löytämääni irtopohjavuokaan, onnistuu kaksinkertaisena myös tavallisen kokoiseen vuokaan.

Pohja

0,5 dl juoksevaa margariinia
½ dl sokeria
1 muna
1 dl venhäjauhoja
0,5 dl ohrahiutaleita
0,25 dl ruisleseitä
0,5 tl leivinjauhetta


Täyte

400 g omenaa
100 g pakastevadelmia
0,5 dl sokeria
1 rkl maizenaa
0,5 rkl vaniljasokeria
1 tl kanelia

Marenki

2 kananmunan valkuaista
2 rkl sokeria 

 

Vaahdota pohjaa varten margariini ja sokeri. Sekoita joukkoon muna, lisää kuivat aineet. Painele taikian voidellun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan. Valmista täyte. Mittaa kuutioidut omenat ja vadelmat kattilaan. Sekoita keskenään sokeri ja maissitärkkelysjauhot ja lisää seos kattilaan. Kuumenna sekoitellen kunnes sokeri sulaa ja seos lämpenee. Levitä täyte vuokaan ja paista piirasta uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Piiraan kypsyessä tee marenki. Mittaa marenkiaineet kulhoon ja vatkaa seos mahdollisimman tukevaksi vaahdoksi. Levitä marenkiseos omena-vadelmapiiraan päälle. Nosta uunin lämpö 225 asteeseen ja paista marenkikuorrutettua omena-vadelmapiirasta noin 5-10 minuuttia

8 kommenttia:

  1. Tämä ohje on pakko pistää testaukseen, kuulostaa niin herkkulliselta! Tein juuri muutama viiko sitten raparperi-marenkipiirakkaa, ja sekin oli aivan taivaallisen hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raparperi-marenki kuulostaa tosi hyvältä! Mä en ole vielä kokeillut edes sitruuna-marenkipiirasta.

      Poista
  2. Mmm... todella hyvältä näyttää...

    VastaaPoista
  3. Vastaukset
    1. Pidän kovasti marengista, sillä saa niin helposti näyttävyyttä leivonnaisiin. Tykkään etenkin sisältä pehmeästä ja päältä rapeasta marengista, en niinkään niitä läpirapeista.

      Poista

Kiitos kommentistasi!