perjantai 26. huhtikuuta 2013

Omenapannuleipä



Tästä ohjeesta on kiittäminen Valiota, uunituoreena herkullinen ja pehmoinen leipänen, joka toimi myös loistavasti seuraavana aamuna mikrossa lämmitettynä. Sitä en tiedä miksi tämän leipäsen nimi on pannuleipä, samalla tavalla se valmistuu kuin teeleipäkin.

2 dl maitoa
1 dl juoksevaa margariinia
1 dl mozzarellajuustoraastetta
2 dl omenaraastetta (laitoin yhden omenan raastettuna, en mitannut)
4,5 dl vehnäjauhoja (käytin grahamjauhoja ja mielestäni sopiva koostumus tuli n. 3 jauhodesillä)
0,5 tl suolaa
2,5 tl leivinjauhetta

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja taputtele jauhojen avulla pellille leivinpaperin päälle haluamasi muotoinen leipänen. Jaa leipä taikinapyörällä (tai pizzaleikkurilla tai veitsellä) kahdeksaan osaan ja pistele palat haarukalla. Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia.


"Mä ihan vähän haukkaan tästä kulmasta, oi kun on hyvää, ja asettelen nää palat tähän lautaselle ja otan sit sen kuvan toisesta vinkkelistä ettei se haukkauskohta näy.."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!