torstai 30. toukokuuta 2013

Rukiiset sipulinyytit


Toinen suolainen tarjottava oli rukiiset sipulinyytit Valion ohjeella. Hyviä olivat ja pakkaseenkin jäi vielä, ne kappaleet jotka eivät ulkonäkönsä puolesta tarjottaviksi kelvanneet.

n. 35 nyyttiä

Taikina:

250 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl ruisjauhoja
1,5 tl leivinjauehtta
1 dl piimää

Täyte:

puolikas purjo (150 g)
3-4 sipulia (ohjeen mukaan 350 g, laitoin kaksi ja oli riittävästi)
2 valkosipulin kynttä
(1 porkkana)
1-2 rkl voita
0,5 rkl siirappia
0,5 tl suolaa
1 pss (150 g) Polar 15% raastetta

Voiteluun 1 muna

sää huoneenlämpöiseen voihin jauhot seoksena. Nypi murumaiseksi. Lisää piimä. Sekoita taikinaksi. Laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi. Viipaloi puhdistettu, halkaistu purjo. Leikkaa kuoritut, puolitetut sipulit ohuiksi viipaleiksi. Hienonna valkosipulinkynnet. Jos lisäät myös porkkanan, vuole se ohuiksi lastuiksi kuorimaveitsellä. Paista kasvikset kevyesti voissa pannulla. Mausta siirapilla ja suolalla. Nosta pannu levyltä. Lisää jäähtyneeseen sipuliseokseen juustoraaste. 
Kauli taikina jauhotetulla alustalla ohueksi (n. 1 mm) levyksi. Ota pyöreällä muotilla (Ø n. 10 cm) paloja. Laita palojen keskelle täytettä. Nipistä nyytit kiinni. Nosta nyytit leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele munalla. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 15 min tai kunnes nyytit ovat kypsiä ja kauniin kullanruskeita

1 kommentti:

  1. Toi lautanen on sieltä meidän kotipitäjästä aikoinaan mukaan lähtenyt :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!