torstai 4. heinäkuuta 2013

Suppilovahveropiirakka


Minun on jälleen kehuttava ihanaa naapuriani joka tuntuu ymmärtävän ruokatuliaisten arvon. Sukulointireissultaan hän toi minulle purkillisen kuivattuja suppilovahveroita. Alkaa vaikuttaa siltä että olemme muuttaneet juuri oikeaan taloyhtiöön..

Sipulinen suppilovahveropiirakka tattaripohjalla

Pohja

1 dl tattarihiutaleita 
1 dl sämpyläjauhoja (tai muita jauhoja)
1 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
0,5 dl juoksevaa margariinia
1 dl vettä
 
Täyte
 
1 keskikokoinen purkki kuivattuja suppilovahveroita, liotettuna ehkä n. 4 dl
2 sipulia
oreganoa
meiramia
rosmariinia
suolaa
2 munaa
2 dl kermaa (tai 1 dl kermaa ja 1 dl maitoa)
juustoraastetta

Voitele pyöreä piirasvuoka. Sekoita pohjan kuivat aineet, lisää margariini ja vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi ja painele vuokaan. Liota kuivattuja sieniä vähintään 30 minuuttia. Kuori ja hienonna sipulit. Sekoita valutetut sienet, sipulisilppu, yrtit sekä suola ja levitä täyte vuoan päälle. Riko munat kulhoon, sekoita niiden rakenne rikki ja lisää joukkoon kerma. Kaada täytteen päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!