Pipsan perunasalaatin kanssa söimme viskiglaseerattuja broilerinleikkeitä ja possuvartaita (ihan varmuuden vuoksi Apukokin mieliksi, ettei vaan pääse liha loppumaan kesken, ja olivathan ne vartaat tosi hyviä). Ruokasanaston mukaan glaseeraus tarkoittaa päällystää sokerikuorrutuksella, kiillotta voisulalla, lihaliemellä ym. Juuri näin, fileet ensin paistettiin kypsäksi ja sen jälkeen voideltiin viskikastikkeella.
3 kpl broilerifileitä
1 rkl rypsiöljyä
1 tl grillausmaustetta
Viskiglaseeraus
2 rkl viskiä
2 rkl chilikastiketta (laitoin Tabascoa)
1 rkl tomaattisosetta (laitoin ketsuppia)
2 rkl ruokokidesokeria (laitoin fariinisokeria)
1 rkl sitruunamehua
1 rkl soijakastiketta
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
Sekoita
vskiglaseerauksen ainekset kulhossa. Sivele leikkeiden pintaan öljyä
ja mausta grillausmausteella. Grillaa leikkeet molemmin puolin. Sivele
pintaan glaseerauskastiketta grillauksen lopussa. (ohje Yhteishyvä)
Mmmmm toi viskiglaseerauskastike kuulostaa herkulliselle, menee ehdottomasti testiin seuraavalla grillauskerralla :)
VastaaPoistaEn välitä viskistä noin niinkus juomana, mutta tässä glaseerauskastikkeessa se oli suorastaan hyvää! Lisäämällä viskin määrää saa tietysti enemmän viskimäistä makua :)
Poista