torstai 22. elokuuta 2013

Munakoiso-fetaviipaleet


Pirkan ohjeella tehdyt munakoiso-fetaviipaleet tuntuivat siinä kaiken muun keittiöpuuhastelun ohella aika työläiltä tehdä, mutta eivät ne sitä kuitenkaan ole. Mutta jos olisivat hiukan nopeampia tehdä, tulisi näitä tehtyä varmasti uudestaan ja useamminkin! Juuri sopiva alkupala aterialle.

4 annosta

2 (700 g) munakoisoa
n. 0,5 dl oliiviöljyä
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
5-6 tomaattia (tein puolikkaan annoksen ja minulla riitti yksi suuri tomaatti)
n. 150 g fetajuustoa
kuivattua minttua
tuoretta basilikaa (laitoin tuoretta oreganoa)

Leikkaa munakoisot pituussuunnassa noin sentin paksuisiksi viipaleiksi, yhteensä kahdesta munakoisosta tulee noin 12 viipaletta. Leikkaa kantapaloista vielä ohut siivu pois, jotta viipaleet pysyvät pellillä suorassa. Asettele viipaleet pellille ja voitele niiden pinta öljyllä. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista 225 asteessa n. 20 minuttia. Viipaloi tomaatit ja hienonna fetajuusto. Lisää tomaatit ja juusto munakoisoviipaleiden päälle. Jatka paistamista 225 asteessa kymmenisen minuuttia. Mausta yrteillä. Tarjoa alkuruokana, lisäkkeenä tai pienenä lounaana leivän kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!