keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Puolukka-suklaakakku


Tein Arla Ingmanin ohjeella chili-puolukkasuklaakakun. Tuoreen chilin tilalla laitoin 1 tl chilijauhetta joka ei maistunut niin missään, joten kakusta tuli ihan kelpo puolukka-suklaakakku ilman chiliä. Pieniä muutoksia ohjeeseen tein, laitan ne sulkuihin. Ainakin puolukoita tässä kakussa saa olla ohjeesta poiketen lisää.

100 g sulatettua voita (juoksevaa margariinia)
2 munaa
2,5 dl kidesokeria (1 dl tavallista sokeria, 1 dl fariinisokeria)
4 rkl kaakaojauetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
0,5 dl puolukoita (reilu 1 dl)
1 punainen chili hienonnettuna (1 tl chilijauhetta on liian vähän jos chilin maun kakkuun haluaa)
2 dl kermaa (1 dl maitoa)

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kaada voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun n. 24 cm kokoiseen vuokaan. Paista 175 asteessa keskitasossa 20 minuuttia (minä paistoin 17 minuuttia ja kakun sisus jäi mukavan tahmeaksi). Tarjoa kermavaahdon tai vaniljajäätelön kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!