torstai 12. syyskuuta 2013

Puolukka-vaniljakakku


Tekipäs taas kerran mieli puolukoita ja Apukokin vanhemmat olivat sopivasti tulossa kylään. Reseptin ideana on Yhteishyvän puolukkakakku, mutta muutin aineksia ja niiden määriä joten voinen kutsua tätä ohjetta omakseni. Kakku on raikas ja kepeä.

Vaniljainen puolukkahyydykekakku

Pohja

175 g kaurakeksejä
75 g margariinia sulatettuna

Puolukkatäyte

2 dl puolukkasurvosta
puolet vaahdotetusta Flora Vanilla-purkista
250 g maitorahkaa
4 rkl tomusokeria
5 liivatelehteä
tilkka puolukkamehua

Vaniljatäyte

2 dl vaniljajogurttia
puolet vaahdotetusta Flora Vanilla-purkista
2 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
tilkka maitoa

Puolukkakiille

1,5 dl puolukkamehua
2 liivatelehteä
tilkka puolukkamehua

Jauha kaurakeksit muruksi monitoimikoneessa ja lisää murujen sekaan sulatettu margariini. Pingota leivinpaperi n. 24 cm irtopohjavuoan pohjan ja reunojen väliin. Taputtele keksimuru tasaiseksi pohjaksi ja nosta vuoka jääkaappiin. Laita puolukkatäytteen liivatelehdet kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi. Vaahdota Flora Vanilla. Soseuta puolukat. Jaa Flora Vanilla kahtia ja laita toisen puolikkaan joukkoon maitorahka, puolukkasose ja tomusokeri. Sekoita tasaiseksi. Sokeria voi laittaa enemmänkin jos haluat makeamman täytteen. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan puolukkamehutilkkaan. Sekoita mehutilkan joukkoon lusikallinen puolukkatäytettä jotta se vähän jäähtyy ja kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen puolukkatäytteen joukkoon. Irtopohjavuoan reunoille voi laittaa leivinpaperisuikaleet jotta reunoista tulee tasaiset ja ne irtoavat helposti vuoasta. Kaada puolukkatäyte vuokaan ja laita vuoka takaisin jääkaappiin. Odota vähintään puoli tuntia ennen vaniljatäytteen tekoa.

Laita vaniljatäytteen liivatelehdet kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi. Sekoita lopun Flora Vanillan joukkoon vaniljajogurtti sekä vaniljasokeri. Valmista täyte liivatteineen kuten puolukkatäytteessä, käytä puolukkamehun tilalla maitoa. Kaada vaniljatäyte hyytyneen puolukkatäytteen päälle. Anna hyytyä ennen kiilteen tekoa.

Laita pulukkakiilteen liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna tilkka mehua ja sulata liivatelehdet siihen. Kaada liivateseos lopun puolukkamehun joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen ja lusikoi hyytyneen vaniljatäytteen päälle.


4 kommenttia:

  1. Näyttää herkulliselta..kirpeähkö puolukkakiille varmaan sopii hyvin vastapainoksi tuolle makealle täytteelle.

    VastaaPoista
  2. Oi, mielettömän kaunis kakku, tosi onnistunut! Varmasti myös ihanan makuinen.:)

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa oikein hyvältä! Meillä on monesti ollut puolukkaisia kakkutäytteitä, ja usein vieraat ovat yllättyneet kuinka hyvää se onkaan. Puolukka ajatellaan kai usein heti tosi happamaksi.
    Kivan blogin löysin, klikkaan itseni seuraajaksi niin löydän tänne uudelleen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun löysit tiesi tänne! Minä puolukkahulluna laitan puolukkaa mihin vain ja kehittelen aina uusia tapoja käyttää niitä :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!