perjantai 1. marraskuuta 2013

Kreemi-browniet


Makeaa mahan täydeltä! Tämä leivonnainen oli juuri niin hyvää kuin miltä se kuvassa näyttää, tai miltä nyt tuorejuustotäytteinen brownie kuulostaa. Ohje löytyy useammastakin suklaaleivonnaisia sisältävästä kirjasta.

Kreemi-browniet, 16 palaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa
2-3 tippaa vaniljauutetta
250 g sokeria
2 munaa
100 g voita
3 rkl kaakaota
100 g siivilöityjä jauhoja
1 tl leivinjauhetta
50 g pekaanipähkinämurskaa

Kuorrutus:
50 g voita
1 rkl maitoa
100 g tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta

Vatkaa keskenään tuorejuusto, vaniljauute ja 25g sokeria ja nosta toistaiseksi sivuun.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Laita voi ja kaakaojauhe kasariin, kuumenna sekoittaen ja lisää munaseokseen. Hämmennä joukkoon jauhot, leivinjauhe ja pähkinät. Laita puolet taikinasta vuokaan (halkaisija 20cm). Levitä tuorejuustoseos varovasti päälle ja sitten loput taikinasta päällimmäiseksi. Paista 180 asteisessa uunissa n. 40 min. Anna jäähtyä vuoassa. Sulata voi maitoon ja sekoita joukkoon tomusokeri ja kaakao. Levitä kuorrutus brownien pinnalle ja koristele pähkinöillä. Anna jähmettyä jääkaapissa ennen tarjoilua.

5 kommenttia:

  1. Kyllähän näyttää hyvältä! Tuo kuorrutus kuulostaa juuri sellaiselta mitä olisin tarvinnut viime viikonloppuna eräisiin leivonnaisiin, silloinen kokeiluni ei oikein mennyt nappiin. Noh, laitan tämän muistiin ensi kertaa varten :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä taisin lisätä tuohon kuorrutteeseen pari lusikallista tuorejuustoa mutta eipä se sitä tarvitse :)

      Poista
  2. Näyttää ihan älyttömän hyvältä! Kiva tällainen cheesecakein ja brownin sekoitus :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!