tiistai 5. marraskuuta 2013

Suklaa-tryffelikakku


Synttäreitäni varten leivoin pari suklaista koekakkua. Tämä kakku muistuttaa paljon sacher-kakkua enkä jostain syystä erityisemmin fanita aprikoosista kakuissa joten suosikikseni tämä ei yltänyt. Eikä myöskään varsinaiseksi synttärikakuksi. Ohje Pirkka.

Pohja:
150 g tummaa suklaata
150 g voita tai leivontamargariinia
4 munaa
2 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 tkl (420 g) aprikooseja sokeriliemessä
100 g tummaa suklaata
1,5 dl kuohukermaa

Kostutus:
1 dl vahvaa kahvia
0,5 dl konjakkia

Pinnalle:
0,5 dl kuohukermaa
100 g tummaa suklaata
koristeluun aprikoosinpuolikkaita sokeriliemessä tai tuoreita marjoja

Voitele ja korppujauhota 3 litran kakkuvuoka. Paloittele suklaa kattilaan ja lisää rasva. Sulata miedolla lämmöllä rauhallisesti sekoittaen ja siirrä kattila levyltä. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon suklaa-rasvaseos. Sekoita keskenään kuivat aineet ja siivilöi jauhoseos taikinaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi, mutta vältä turhaa sekoittamista. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys tikulla. Kakku saa jäähtyä vuoassa noin 1/2 tuntia ennen kumoamista.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Soseuta valutetut aprikoosit sauvasekoittimella. Sulata suklaa miedolla lämmöllä kattilassa ja anna hieman jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sulatettu suklaa varovasti sekoittaen. Kostuta alimmainen pohjalevy kahvi-konjakkiseoksella. Levitä päälle puolet aprikoosisoseesta ja puolet suklaa-kermaseoksesta. Kostuta ja täytä toinen väli samoin. Nosta viimeinen kakkulevy päälle ja kostuta myös se. Peitä kakku hyvin ja siirrä se jääkaappiin kostumaan. Pane päälle esimerkiksi muovinen leikkuulauta ja pieni paino. Anna kostua mielellään yön yli.

Kuumenna kerma kattilassa höyryäväksi. Ota kattila levyltä ja paloittele suklaa joukkoon. Anna suklaan sulaa ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrutus ensin kakun reunoille ja lopuksi kakun päälle. Koristele esimerkiksi lohkotuilla aprikooseilla tai tuoreilla marjoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!