torstai 7. marraskuuta 2013

Ohra-puolukkasämpylät


Aina pizzasunnuntaisin paistan samalla myös sämpylöitä ja tällä kertaa varioin ohraisia puolukkasämpylöitä. Pakastan sämpylät ja sulatan sieltä tarpeen mukaan, useimmiten sämpsät katoavat Kainalokanan suuhun. Nämäkin sämpylät syntyivät sen kummemmin määriä mittailematta.

2,5 dl vettä
hiivaa
vehnäjauhoja
ohrajauhoja
ohrahiutaleita
puolukoita
pinnalle seesamin- ja unikonsiemeniä

Tee sämpylätaikina ja kohota se. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja ripottele sen päälle puolukoita. Kääri rullalle ja leikkaa paloiksi. Kohota, voitele vedellä ja ripottele pinnalle siemeniä. Paista 225 asteessa kymmenisen minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!