perjantai 10. tammikuuta 2014

Paahdettuja aura-punajuuria ja paistettua kanaa


Uudenvuodenpäivänä tein meille ruoaksi uunissa paahdettuja punajuuria lisukkeineen. Ostin ison pussillisen punajuuria jo jouluksi, aikomuksenani tehdä punajuuri-aurajuustovuokaa, mutta joulupöytä oli muutenkin niin runsas että emme sitä lisää kaivanneet. Punajuuret kutistuivat uunissa tosi paljon, seuraavalla kerralla laitan muutaman punajuuren lisää.

raakoja punajuuria
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
timjamia
aurajuustoa

Kuori ja paloittele punajuuret. Sekoita kulhossa punajuurien sekaan öljy ja mausteet. Paahda 200 asteisessa uunissa n. 50-60 minuttia. Lisää paahtamisen loppuvaiheessa päälle murusteltu aurajuusto ja pidä uunissa kunnes juusto sulaa. Aurajuuston voi myös ripotella kuumien punajuurien päälle juuri ennen tarjoilua. Punajuurien seuraksi paistoin pannulla kanafileet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!