torstai 16. tammikuuta 2014

Punajuurilasagne


Ostin siis jouluksi kaksi kiloa punajuuria joista piti tekemäni aurajuusto-punajuurivuokaa. Sitä ei kuitenkaan tullut tehtyä, vaan punajuuret päätyivät tähän Isyyspakkaus-blogista löytämääni punajuurilasagneen. Ruoka oli maittavaa, joskin tuntui vähän suuritöiseltä. Tästä pitivät aikuiset, Kainalokana ei niin välittänyt vaikka punajuurista yleensä pitääkin. Tein ohjeeseen muutamia muutoksia kuten käytin soijarouheen tilalla jauhelihaa ja mozzarellan jätin kokonaan pois. Alla ohje kuten minä ruoan tein.

1 kg punajuuria
1 sipulia
2 valkosipulinkynttä
tuoretta basilikaa
2 prk tomaattimurskaa
400 g naudan jauhelihaa
suolaa
mustapippuria
(vettä)
n. 0,5 pakettia lasagnelevyjä
juustoraastetta

Pese punajuuret ja keitä ne kypsäksi, tähän menee aika lailla tasan tunti. Jäähdytä, kuori ja raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi. Valmista seuraavaksi tomaattikastike: hienonna sipulit ja paista ne jauhelihan kanssa tarpeeksi suuressa kasarissa. Astiana voi käyttää myös suurta teflon-kattilaa (kuten minunkin olisi kannattanut, kastike meinasi tulla kasarin reunoista yli..). Lisää punajuuret, tomaattimurska ja mausteet. Keitä kastiketta 15-20 minuuttia ja lisää vettä tarvittaessa jos kastike tuntuu liian paksulta ja sekoita joukkoon hienonnettu basilika. Laita muutama kauhallinen kastiketta uunivuoan pohjalle ja lado kerros lasagnelevyjä kastikkeen päälle. Laita levyjen päälle uusi kerros kastiketta ja jatka näin kunnes vuoka on täynnä ja päällimmäisenä on kerros kastiketta. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 200 asteessa 30-45 minuuttia kunnes lasagnelevyt ovat pehmeitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!