lauantai 18. tammikuuta 2014

Tonnikalapyörykät


Kokeilin tehdä tonnikalasta pyöryköitä, ja hyvältä ne maistuivatkin. Olivat etenkin tonnikalasta pitävän Apukokin mieleen, ja kyllä Kainalokanakin niitä mielellään söi. Lisäksi paahdoin uunisssa bataatti- ja porkkanalohkoja ja tein sweet chili-kermaviilikastikkeen.

Tonnikalapyörykät, n. 45 kpl

3 prk tonnikalapaloja (laitoin 1 öljyssä ja 2 vedessä, toisinkin päin voisi kokeilla)
3 munaa
n. 0,5 dl korppujauhoja
tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
tuoretta persiljaa hienonnettuna
1 paprika hienonnettuna
1 sipuli hienonnettuna
2-4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
paprikajauhetta
mustapippuria
suolaa

Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää joukkoon kaikki loput ainekset ja muovaa käsillä taikina tasaiseksi. Taikinaa saa mielestäni maustaa aika runsaasti. Pyörykät voi paistaa myös öljyssä pannulla, mutta minä valmistin ne uunissa bataattien ja porkkanoiden kanssa. Muotoile taikinasta palleroita pellille leivinpaperin päälle, käsien kostuttaminen veteen estää taikinaa tarttumasta käsiin. Paista 200 asteessa 10-15 minuuttia. Toimituksen huomautus: jos paahdat samalla pellillä kasviksia uunissa, älä pidä pyöryköitä uunissa yhtä kauan. Ensimmäinen pyörykkäsatsi oli uunissa 20 minuuttia ja ne kuivuivat liikaa. Toinen pellillinen oli reilut 10 minuuttia ja se oli juuri sopiva aika.

2 kommenttia:

  1. Näitä on pakko kokeilla. Tilli sopisi varmasti näihin tosi hyvin, sillä persiljasta en tykkää.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!