maanantai 10. helmikuuta 2014

Kasvispastavuoka


Joskus en millään meinaa keksiä kasvisruokia, vaikka koko perhe niistä pitääkin. Tällä kertaa kokeilin Yhteishyvän ohjeella kasvispastavuokaa, oli hyvää. Maistuvia kasvisruokaohjeita otetaan vastaan!

5 dl pastaa
2 rkl öljyä
1 porkkana
2 sipulia
1 kesäkurpitsa
2 paprikaa
1 prk tomaattimurskaa
2 valkosipulinkynttä
2 tl sokeria
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 tl timjamia

5 dl maitoa
2 rkl vehnäjauhoja
150 g juustoraastetta

Pese kasvikset. Kuori porkkanat. ja sipulit. Halkaise paprikat ja poista siemenet. Pese kesäkurpitsa. Paloittele kasvikset. Kuullota sipulit, kesäkurpitsa, paprikat ja porkkana öljyssä pannulla, noin 5 minuuttia. Lisää tomaattimurska, hienonnetut valkosipulinkynnet ja mausteet.Keitä pasta lähes kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta vesi pois.Valmista kastike. Sekoita jauhot kylmän maidon joukkoon ja kuumenna sekoittaen, kunnes se sakenee. Sulata juusto joukkoon. Kaada uunivuokaan kerroksittain pastaa ja kasviksia. Kaada päälle maito-juustokastike. Kypsennä 175 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoile salaatin kanssa

6 kommenttia:

  1. Hei! Kiva kun kävit kommentoimassa niin löysin sun blogin :) Täällä on niin paljon kaikkea ihanaa, etten edes pystynyt päättämään mihin juttuun kommentoisin, niinpä kommentoin tähän uusimpaan ;D Liityin lukijaksikin että saan seurailtua sun päivityksiä. Tutkin tänään blogiasi jo melko paljon taaksepäin ja jatkan pyörimistä täällä sitten joku toinen päivä oikein ajan kanssa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin, sullakin oikein herkullinen blogi ja mäkin liityin sulle lukijaksi :)

      Poista
  2. Hei, ihan sama ongelma välillä kasvisruokien kanssa. Tälle loppuviikolle päätin kokeilla kasvistagliatellea. Mitä siihen tulee, sen keksin toivottavasti tänään kaupassa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kasvikset monesti taipuu helposti pastaksi, muitakin vaihtoehtoja olisi kiva välillä kokkailla. Mä mietin aina etukäteen mitä kaupasta ostetaan, usein käydään siellä koko pesue ja taaperon kanssa kaupasta on parasta suoriutua ulos melko vikkelästi :D

      Poista
  3. Joo, se on aikamoista se lasten kanssa kauppailu. Eilen oli mukana vain tuo nuorimmainen (5kk) ja hän oli aivan nukahtamisen rajamailla, joten sain shoppailla aika huolettomasti - mutta ripeästi toki!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!