lauantai 12. huhtikuuta 2014

Suklaa-appelsiinimuffinsit


Minulla oli taannoin huono päivä. Tai no on niitä ollut useampiakin, mutta silloin kyllä ärritti ja murritti kuin uhmaikäistä Kainalokanaa konsonaan. Lounaalla selailin lehteä jonka takakannessa oli Dansukkerin muffinsimainos. Supersuklaisen, mehevän ja lämpimän näköisen muffinsin yläpuolella oli teksti: "Taidanpa leipoa.. risut ruusuiksi, murheet muruiksi, päivän paremmaksi." Mitäpä muuta siinä kiukkuava kotiäiti voi kuin tehdä kuten ohjeessa sanotaan! Ja se kannatti, oikein hyviä suklaapommeja olivat. Jos suklaata olisi ollut enemmän, olisin laittanut suklaasydämen jokaisen muffinsin sisään. Juuri niin, muffinsin. Ei muffinin.


Suklaa-appelsiinimuffinsit, n. 12 kpl

3 dl fariinisokeria (laitoin vain 2, makeita olivat silti)
1 rkl vaniljasokeria
3 1/4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
150 g sulatettua voita tai margariinia
2 munaa
1 appelsiini

Kuorrutus

1,5 dl tomusokeria
1/4 dl kaakaojauhetta
n. 2 rkl appelsiinista puristettua mehua

Mittaa taikinan kuivat aineet kulhoon, sekoita ja tee syvennys aineiden keskelle. Lisää sulatettu, haalea rasva, kananmunat, puolikkaan appelsiinin raastettu kuori ja 1 dl puristettua appelsiinin mehua. Sekoita aineet tasaiseksi taikinaksi. Annostele taikina muffinsivuokiin. Paista 200 asteessa 15-17 minuuttia. Sekoita kuorrutuksen aineet notkeasti levittyväksi tahnaksi ja annostele haaleaksi jäähtyneiden muffinsien päälle.

 Hmm, vieläköhän näitä olisi pakkasessa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!