sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Tuplasuklaakakku


Kun leivotuttaa, kakuttaa ja suklauttaa, leivo tuplasuklaakakku! Ja oli kyllä ihan yhtä hyvää kuin miltä kuulostaa kakku, jossa on mehevän kostea pohja, suklaatäyte ja suklaakuorrutus.. Kakku oli ehdottomasti parhaimmillaan saatuaan tekeytyä jääkaapissa pari päivää. Harmi vaan että se loppui kesken!

Tuplasuklaakakku

Pohja 15-16 cm irtopohjavuokaan (Lunni leipoo-blogista)

35 g voita
2 1/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl kaakaojauhetta
3/4 tl leivinjauhetta
3/4 tl ruokasoodaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl + 1 rkl maitoa
1 muna
3/4 dl kuumaa kahvia tai vettä (laitoin kahvia)
Täyte
1 prk (2,5 dl) Flora Vispiä
100 g valkosuklaata
Kuorrutus
0,75 dl kuohukermaa
100 g tummaa suklaata

Valmista ensin täyte. Vaahdota vispikerma ja sulata suklaa. Sekoita suklaa hyvin kerman joukkoon ja laita täyte jääkaappiin jähmettymään useaksi tunniksi. Valmistele n. 15-senttinen kakkuvuoka - voitele ja jauhota tai käytä leivinpaperia vuoraamiseen. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sulata kakkupohjan voi, anna jäähtyä. Siivilöi kulhoon vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja ruokasooda. Lisää loput aineet listan järjestyksessä, vatkaa sähkövatkaimella sileäksi. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 30-40 minuutin ajan (paistoin tasan 30 min), kunnes kakku on pinnalta kiinteä. Voit testata kypsyyttä puutikulla. Anna kakun jäähtyä. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja kostuta osat kahvilla. Pintapalaa voi tasoittaa leikkaamalla siitä palan pois, kakku hieman nousee paistuessaan. Levitä täyte kahdelle kakkupohjaosalle ja nosta kansipala päälle. Kuumenna kuohukerma kattilassa ja lisää sen joukkoon paloiteltu suklaa, sekoita kunnes suklaa sulaa. Kaada kuorrute kakun päälle. Koristele. Anna kakun olla hetken huoneenlämmössä ennen tarjoilua. Kakun leikkaaminen onnistuu parhaiten terävällä veitsellä. Kuorrute on ihanan tahmaista!

2 kommenttia:

  1. No ei ole totta, tein ja postasin juuri aivan samannäköisen kakun, tosin eri makuisen, mutta silti ihan nauratti :). Pitääpä kokeilla tätäkin versiota, vaikuttaa herkulliselta :).

    VastaaPoista
  2. Oooh mikä kaunotar! :D Juuri tässä koulussa ollessani selailen blogeja pääsiäisleivontainspiraatiota odotellessa ja kyllä nyt näyttää lupaavalta heti alkuun ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!