perjantai 13. kesäkuuta 2014

Kolmen maun kakku


Kakku on juhlapöydän kunkku! Viime vuonna Kainalokanan 1v synttäreillä oli valkosuklaista persikkakermakakkua ja tällä kertaa päätin tehdä hyydykekakun. Idea kakkuun on Lunni leipoo-blogista. Tein kakun tuorejuustottomana ja korvasin sen maitorahkalla. Suklaiset kerrokset sopivat ihanasti raikkaan, ei liian makean vadelman kanssa!

Kolmen maun kakku: tummasuklaa, valkosuklaa, vadelma

Pohja

1 pötkö Domino-keksejä
80 g voita

Perustäyte

7 dl kuohukermaa
2 prk (yht 500 g) maitorahkaa

Tummasuklaatäyte

1/3 kermarahkaa
125 g tummaa suklaata
1,5 rkl sokeria
3 liivatelehteä
1 rkl vettä

Valkosuklaatäyte

1/3 kermarahkaa
125 g valkosuklaata
3 liivatelehteä
1 rkl vettä

Vadelmatäyte

1/3 kermarahkaa
160 g vadelmasosetta
2 rkl sokeria
5 liivatelehteä

Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi, ja reunoille reunakalvo. Murskaa keksit tehosekoittimessa ja lisää joukkoon sulatettu voi. Taputtele keksimuru tasaisesti vuoan pohjalle ja nosta vuoka jääkaappiin. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita sen joukkoon maitorahka.

Ota kermarahkasta 1/3 erilleen. Sulata tummasuklaa ja anna sen jäähtyä hiukan. Liota liivatehtiä n. 5 min. kylmässä vedessä ja sulata ne tilkkaan kiehuvaa vettä. Sekoita tummasuklaa kermarahkaan ja nosta lusikallinen sitä liivatteen joukkoon, sekoita tasaiseksi. Kaada liivateneste ohuena nauhana koko ajan sekoittaen tummasuklaarahkan joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa ainakin 30 minuuttia.

Ota kermarahkasta 1/3 erilleen. Sulata valkosuklaa ja anna sen jäähtyä hiukan. Toimi samoin kuin tummsuklaatäytteen kanssa.

Sekoita viimeiseen 1/3 kermarahkaan vadelmasose. Liota liivatelehdet ja sulata ne tilkkaan kiehuvaa vettä. Sekoita lusikallinen vadelmakermaa liivatenesteeseen ja sekoita tasaiseksi.  Kaada liivateneste ohuena nauhana koko ajan sekoittaen vadelmarahkaan. Kaada vadelmatäyte valkosuklaatäytteen päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Siirrä kakku tarjoilulautaselle ja koristele. Näillä liivatemäärillä kakusta tulee juuri sopivan pehmeä, myös suklaa jähmettyssään jykevöittää kakkua.


2 kommenttia:

  1. Ai tämä kakku-juttu tuli vasta nyt ulos. Hyvin onnistuit tässäkin kakussa vaikka taisit vähän jännittää lopputulosta. :) Meidän 2v tytsikin söi ihan reilun palasen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, oon ajastellut nää ilmestymään sopivin väliajoin :) kyllähän tämä hyvä kakku oli! Ja kyllä jännitti että onnistuuko :D

      Poista

Kiitos kommentistasi!