tiistai 26. elokuuta 2014

Meksikolainen pastalaatikko


Vaihteluksi makaronilaatikolle! Tätä söi myös taaperoneiti Kainalokananen, joten jätin jalapenot pois. Vaikka mistäs sitä tietää vaikka jalapenot olisivatkin olleet kaksivuotiaan herkkua! Ne olisivat varmasti tähän sopineet. Ohje Pirkalta.

300 g spirali tricolore-pastaa
400 g jauhelihaa
1 sipuli
1 tlk salsadippiä
0,5 dl vettä
6-10 jalapenoviipaletta
0,5 tl suolaa

Valkokastike

2 rkl juoksevaa margariinia
3 rkl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
3/4 tl suola
mustapippuria

2 dl emmental-juustoraastetta

Keitä pasta juuri ja juuri kypsäksi. Ruskista jauheliha ja sipuli. Lisää salsadippi, huuhdo tölkki vedellä ja kaada joukkoon. Mausta hienonnetuilla jalapenoviipaleilla ja suolalla. Anna hautua hetki kannen alla. Kuumenna rasva kattilassa, sekoita joukkoon jauhot. Kaada maito rasvasuuruksen joukkoon kahdessa erässä samalla sekoittaen. Keitä koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä puolet pastasta voideltuun uunivuokaan. Kaada pastan päälle jauhelihakastike ja kastikkeen päälle loppu pasta. Kaada valkokastike vuokaan päällimmäiseksi ja ripottele pinnalle juustoraaste. Gratinoi 225 asteessa 20-25 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!