keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Tomaatti-vuohenjuustopiirakka


Suolaiset piirakat ovat kestosuosikki. Tomaatit ja vuohenjuusto ovat mielimakujani, joten pitihän tätä taivaalliseksi ylistettyä piirakkaa kokeilla! Resepti Makeaa murmelin täydeltä-blogista. Oli kyllä tosi makoisaa, balsamicokastikkeen kanssa suorastaan vastustamatonta! Noudatin ohjetta pääpiirtettäin.

Pohja

125 g voita
2 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
2-3 rkl vettä

Täyte

3 tomaattia
1 paprika
1 ½ rkl maissitärkkelystä (Maizena)
180 g vuohenjuustoa
1,5 dl aurinkokuivattua tomaattia
kirsikkatomaatteja pinnalle
2 dl ruokakermaa
150 g ranskankermaa
2 munaa
suolaa
pippuria

Nypi margariini ja jauhot kulhossa. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Laita taikina jääkaappiin lepäämään noin puoleksi tunniksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Viipaloi tavalliset tomaatit, puolita kirsikkatomaatit. Suikaloi aurinkokuivattu tomaatti. Sekoita kerma, ranskankerma, muna ja mausteet keskenään.  Ota pohja, ripottele ensin maissitärkkelys pohjan päälle. Lado tomaattisiivut pohjalle, murusta päälle vuohenjuusto. Asettele aurinkokuivattu tomaatti näiden päälle. Tähän väliin lisäsin yhden viipaloidun paprikan koska sellainen sattui joutilaana olemaan. Laita kirsikkatomaattipuolikkaat pinnalle ja kaada lopuksi kerma-munaseos. Paista 200 asteessa 35-45 minuuttia (alkuperäisessä ohjeessa 175 asteessa 40-50 min, kunnes pinta on saanut mukavasti väriä).

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!