tiistai 16. joulukuuta 2014

Glögijuustokakku


Minne päivät ja viikot oikein vierivät?? Sen suurempia jouluvalmisteluja en ole tehnyt, koska vietämme suuren osan joulusta sukuloiden, mutta kiirettä silti pitää. Vanha klisee pitää paikkansa; lasten synnyttyä ajan nopean kulun vasta huomaakin! Uusinta Maku-lehteä en juurikaan ole ehtinyt lukea, mutta tämä glögijuustokakku sai huomioni. Todella herkullinen kakku! Tein jälleen taas miniversion 16 cm irtopohjavuokaan, kakku saa silloin kivasti korkeutta.

Glögijuustokakku 16 cm irtopohjavuokaan

Pohja:

100 g joulupipareita
50 g voita

Täyte:

2 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
65 g valkosuklaata
3 liivatelehteä

Kiille:

2 dl glögiä
2 liivatelehteä

Hienonna piparkakut ja sekoita murujen joukkoon sulatettu voi. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin. Taputtele keksimuru vuoan pohjalle. Laita täytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi, sekoita sen joukkoon tuorejuusto, vaniljasokeri ja sulatettu valkosuklaa. Purista liivatelehdistä löysästi ylimääräinen neste pois, laita ne lasiin ja kuumenna mikrossa kunnes lehdet sulavat (en aina välttämättä käytä ylimääräistä nestettä, vaan sulatan liivatelehdet tilkassa liotusvettä). Sekoita lusikallinen valkosuklaamoussetäytettä liivatenesteen joukkoon, ja sen jälkeen valuta liivateneste ohuena nauhana koko ajan vatkaten täytteen joukkoon. Halutessasi käytä reunakalvoa, aseta se vuoan sisäreunoille ja voitele rypsiöljyllä. Kaada valkosuklaamousse pohjan päälle, tasoita ja nosta jääkaappiin jähmettymään useaksi tunniksi. Kuumenna glögi kattilassa. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä pehmeiksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen neste pois ja liota ne glögiin. Anna glögin jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja kaada se varovasti esim. lusikan kautta hyytyneen kakun päälle. Laita kakku takaisin jääkaappiin kunnes glögikiille jähmettyy. Koristele haluamallasi tavalla.

15 kommenttia:

  1. Ihana kakku ja kauniit koristelut! ♥
    Meilläkin menee joulu lähinnä sukuloiden, mutta ruokalahjojen teko vie turkaisesti aikaa.... ☺

    VastaaPoista
  2. Ooh...mikä kakku! Muutinkii omaa ideaa jouluks tehtävästä kakusta ja päätin tehä tätä samaa, sen verran hyvältä ja paremmin jouluun sopivalta vaikuttaa. Tuollasia koristeita en kyl osaa tehä, mut ehkä mie jotain keksin :D

    VastaaPoista
  3. Kaunis kakku ja varmasti ihanaa. Tekisi mieli kyllä kokeilla tätäkin vaikka olen jo tehnyt vaikka mitä. Miksi pitää olla niin paljon kaikkia ihania reseptejä, mutta niin vähän aikaa...:) Voisinhan minäkin tehdä tuollaisen miniversion minulle ja miehelleni. Muut leipomukset vien vanhemmilleni, jossa vietämme aaton ja joulupäivän.:)

    VastaaPoista
  4. Mulla sama ongelma kuin edellisellä, että ihania oheita on vaan liikaa. Kolme kakkua on jo listala ja testattu mutta voisin tehdä tällaisen pienen tätä ja sitten jotain suklaista.

    VastaaPoista
  5. Miulla ei kiille tolla siun ohjeella onnistunu. Mietinkii et onks siinä vähä liian vähä noita liivatteita. Kävin sitte Maku-lehen nettisivuilla ja siel on iha erilainen ohje ko tää siun, kiilteessäkin on enempi liivatetta ja näyttäs olevan vettäkin lisänä. En tosin usko et miun kiille ois sittekää onnistunu...se pääs vähä livahtaan läpi kakusta. Mut onneks sain sitä hienosti paikattua vaahtokarkeilla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikävä kuulla :( mun ohje poikkeaa Maku-lehden ohjeesta vain ainesten määrillä (vähemmän, koska pienempi vuoka), ja täytteestä jätin tomusokerin sekä sitruunamehun pois, koska valkosuklaa toi riittävästi makeutta ja liivatteet sulaa ilman sitruunamehutilkkaakin. Maku-lehden ohjeessa kiilteeseen tulee liivatteita 1 per nestedesi, kuten minullakin: 2 dl glögitiivistettä, 1 dl vettä, 3 liivatetta, minun ohjeessani 2 dl glögiä ja 2 liivatetta. Myös käyttämässäni liivatelehtipakkauksessa lukee, että lusikoitavaa hyytelöä varten käytä 1 liivate per 1 dl nestettä. Kauanko sun kakku oli hyytymässä sen jälkeen kun laitoit kiilteen?

      Poista
  6. No siis kuten mainitsin, ni se kiille pääs vähä lirahtaan läpi koko kakusta, joten sitä ei kauheesti siihe kakun päälle jääny. Se vähä mitä jäi ni kyllä siihen hyyty. Mie oon aiemmi tehny kiilteet hyytelösokerilla, ainakii se onnistu huomattavasti paremmi ko toi. Mutta luulen et se kosahti enempi siihe, et ne valu läpi vuoasta ko siihe et ohjeessa ois vikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oikein ymmärrä miten kiille on voinut lirahtaa kakun läpi? Se täytehän hyytyy ensin jääkaapissa ja kun kiilteen kaataa hyytyneen täytteen pinnalle, se (yleensä..) myös jää siihen. Eihän se kiilleneste ollut liian kuumaa ja olisi sulattanut täytteen kun kaadoit sen vuokaan, ja siksi mennyt täytteen läpi?

      Poista
  7. Glögi-juustokakut ovat aivan ihania, tein itsekin muutaman ennen joulua. Tässä sun kakussa on aivan ihanat koristelut :)

    VastaaPoista
  8. Taideteos tämäkin!! Olet niin taitava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi kiitos noora! Itseoppinut (lähes kokonaan..) kokkaaja ja leipoja olen :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!