sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Kinkku-rucolapiirakka


Taannoisen pizzasunnuntain jämistä tein tämän suolaisen piirakan. Suolaiset piirakat pitävät pintansa iltapalasuosikkina! Täytteen määristä en ole varma, koska piirakka on tosiaan jämistä tehty.

Pohja

1 dl vehnäjauhoja
1 dl muita jauhoja, tällä kertaa laitoin grahamjauhoja
1 dl kaurahiutaleita tai muita hiutaleita
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
0,5 dl juoksevaa margariinia
1 dl vettä

Täyte

kinkkukuutioita
rucolaa
tomaattia
2 munaa
2 dl ruokakermaa
mustapippuria
Emmental-juustoraastetta

Sekoita kulhossa pohjan ainekset tasaiseksi taikinaksi. Taputtele se jauhon avulla piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Hienona rucola, viipaloi tomaatit. Sekoita kinkkukuutiot ja rucola, ripottele ne vuokaan. Aseta päälle tomaattiviipaleet. Sekoita kulhossa munat, ruokakerma, mustapippuri ja juustoraaste. Kaada seos täytteen päälle. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!