sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Mokkajuustokakku


Kun kakuttaa, niin kakuttaa, minkäs sille teet! En juo kahvia, mutta leivonnaisissa se maistuu hyvältä. Niin myös tässä Herkkukatin blogista löytämässäni mokkajuustokakussa. Kakku on parhaimmillaan oltuaan pari päivää jääkapissa, kahvin maku syvenee.

Mokkajuustokakku, 16 cm irtopohjavuoka

Pohja:

100 g kaurakeksejä
1 rkl kaakaojauhetta
50 g voita

Täyte:

200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (2,5 dl) Flora Vispiä
0,75 dl (vahvaa) kahvia
1 dl ruoko(kide)sokeria
1,5 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
3,5 liivatelehteä

Keitä kahvi valmiiksi. Hienonna kaurakeksit ja sekoita murujen joukkoon kaakaojauhe sekä sulatettu voi. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin. Taputtele keksimuru vuoan pohjalle, laita vuoka jääkaappiin. Laita täytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kattilaan kahvi ja ruokosokeri. Kiehauta niin, että sokeri sulaa kahvin joukkoon. Ota pois liedeltä ja lisää liivatteet joukkoon. Lisää sitten kaakaojauhe ja sekoita hyvin niin kauan että seos on tasaista. Anna jäähtyä kunnolla. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto vaniljasokerin kanssa. Lisää kahviseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen tuorejuuston joukkoon. Kääntele lopuksi kermavaahto varovasti massaan mukaan. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa nelisen tuntia tai mieluiten yön yli. Irrota vuoasta, koriste kaakaojauheella ja suklailla.

4 kommenttia:

  1. Sama homma täällä. En myöskään juo kahvia, mutta tykkään sen mausta leivonnaisissa. Kakku näyttää tosi hyvältä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Jack Bauer :) jännä juttu tuo kahvin maku, sellaisena ei todellakaan mene mutta leivonnaisissa oikein hyvin!

      Poista
  2. Wau! Todellinen taidonnäyte!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!