Kuva: Markus Lumipuu
Taikina:
3 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
ripaus sokeria
ripaus suolaa
7-8 dl vehnäjauhoja
n. 5 rkl öljyä
Täyte:
150 g meetvurstia
100 g fetatyyppistä salaattijuustoa
200 g aurinkokuivattu tomaatti- tuorejuustoa
175 g emmentaljuustoraastetta
1 kanamuna voiteluun
n. 100 g maustamatonta tuorejuustoa
unikonsiemeniä
Lämmitä vesi hiukan kädenlämpöistä lämpöisemmäksi. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja sekoita se veteen. Lisää ripaus suolaa ja sokeria. Lisää jauhoja kunnes taikinasta tulee pehmeää ja kimmoisaa. Anna taikinan kohota vajaan tunnin. Kauli taikina suureksi levyksi, uunipellin kokoiseksi tai suuremmaksi, ja levitä tuorejuusto sen pinnalle. Ripottele tuorejuuston päälle hienonnettu meetwursti, fetajuusto sekä juustoraaste. Kääri levy tiukalle rullalle ja leikkaa n. 15 osaan. Asettele taikinapalat leikkauspinta ylöspäin leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Tässä vaiheessa leipomus ei välttämättä ole kovin nätti, mutta taikinapalat kyllä sulautuvat toisiinsa uunissa. Anna bostonin kohota puoli tuntia, voitele pinta kananmunalla ja paista 175 asteessa 30-40 minuuttia, kunnes boston näyttää kypsältä. Koristele bostonkakku jäähtyneenä. Notkista tuorejuusto tilkalla maitoa ja pursota kakun päälle. Ripottele tuorejuuston pinnalle unikonsiemeniä.
Kuva: Markus Lumipuu
Bebé & Paakkelssi kiittää, nähdään taas pian!
No on kyllä loistava keksintö! Tätä pitää kokeilla, tosi herkullisen kuuloiset täytteet. :)
VastaaPoistaKiitos Heidi! Pikkasen myöhässä vastaan kommenttiisi.. hirmu hyviä tällaiset suolaiset leivonnaiset, etenkin vähän lämmitettynä :)
Poista