maanantai 19. lokakuuta 2015

New York Blueberry Cheesecake


Pyöräytin taannoin viikonlopun herkuksi tämän paistetun juustokakun. Hyydytetyt juustokakut ovat enemmän mieleeni, mutta hyvää tämäkin oli! New York cheesecake lienee se kaikista perinteisin paistettava juustokakku, ja halusin siihen vähän jotain extraa joten lisäsin mustikoita. Alkuperäinen ohje on Leila Lindholmin, minä otin käyttämäni ohjeen Mustikkasuun blogista. Kiitos ohjeesta! Alla oleva ohje on kokonainen, minä tein sen puolikkaana pieneen irtopohjavuokaan.

Mustikkajuustokakku, ∅ 24cm irtopohjavuokaan

300 g Digestive-keksejä
150 g margariinia
600 g Philadelphia-tuorejuustoa
2,5 dl maitorahkaa
1 dl sokeria
1 dl maissitärkkelystä (Maizena)
2 tl vaniljasokeria
3 munaa
1 dl kuohukermaa
200 g valkosuklaata
1,5 dl mustikoita

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pingota vuoan ja reunan väliin leivinpaperi. Murskaa keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita se keksimurujen sekaan. Levitä keksimuru vuoan pohjalle ja painele lusikalla tasaiseksi. Esipaista pohjaa uunin keskiosassa 10 minuuttia ja anna pohjan jäähtyä.

Tee täyte. Vatkaa tuorejuusto ja rahka kuohkeaksi seokseksi. Sekoita joukkoon sokerit ja maissitärkkelys. Lisää juustoseokseen munat yksitellen hyvin vatkaten ja lopuksi kuohukerma vähän kerrallaan samalla vatkaten. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai lämpimässä vesihauteessa ja kaada suklaasula täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle. Ripottele pinnalle mustikoita. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia. Suojaa kakku foliolla, kun se on saanut kullanruskean värin, ettei se tummu liikaa. Sammuta uuni ja jatka paistamista uunin jälkilämmössä 30 minuuttia.

Ota kakku uunista ja anna jäähtyä kokonaan vuoassaan. Laita kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli ennen kuin irroitat sen veitsen avulla vuoasta.

6 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen kakku:) Itse taas suosin just tuollaisia paistettuja juustokakkuja.

    VastaaPoista
  2. Tää kakku on niin hyvää! 😊 ja kaunis!

    VastaaPoista
  3. Vetää sanattomaksi! Aivan upee luomus ja varmaan myös maistuu siltä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noora <3 kiitos sulle kommentista! Helppohan tämä kakku oli tehdä. Hyvä kakku :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!