lauantai 14. marraskuuta 2015

Punajuuri-pähkinäsuklaakakku


Ravintolapäivä tulla jolkottelee jälleen, ja leivoin koekakuksi tämän punajuuri-pähkinäsuklaakakun. Kakku oli hyvää, mutta ei niin hyvää, että olisi läpäissyt tiukan seulamme ja päätynyt myytävien kakkujen valiojoukkoon. Käytin ensimmäistä kertaa punajuurta makeassa leivonnassa. Kodin Kuvalehden alkuperäisessä ohjeessa kakun väliin ja päälle laitettiin vadelmahilloa, minä käytin omenahilloa koska pidän siitä enemmän. Tämä kakku vain paranee saadessaan asustella jääkaapissa muutamia päiviä. Tein alla olevan ohjeen puolikkaana 22 cm vuokaan ja kakusta tuli puolitettunakin melko iso.

Punajuuri-suklaapähkinäkakku

750 g punajuurta
korppujauhoja vuoan jauhottamiseen
250 g voita
2 dl kidesokeria
2,5 dl ruokosokeria (puolikkaaseen kakkuun laitoin yhteensä 2 dl sokeria, hyvin riitti)
4 munaa
4 dl vehnäjauhoja
200 g tummaa suklaata
0,5 dl hasselpähkinärouhetta
0,5 dl kaakaojauhetta
2 tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria
2 tl soodaa
ripaus suolaa
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
0,5 tl jauhettua neilikkaa

Täyte ja koristelu

3 dl kuohukermaa (laitoin 1 prk Flora Vispiä)
2-2,5 dl vadelmahilloa (omenahilloa)
suklaata, pähkinöitä, hasselpähkinärouhetta, Wienernougat-rouhetta

Keitä punajuuret pehmeiksi, kuori ja soseuta ne. Suuret punajuuret vaativat kypsyäkseen noin tunnin. Voitele ja jauhota 24 cm irtopohjavuoka. Vaahdota pehmeä sokeri ja voi. Lisää munat yksitellen koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi punajuurisose.

Yhdistä toisessa kulhossa jauhot, pieneksi rouhittu suklaa, pähkinärouhe, kaakaojauhe, sooda, vaniljasokeri, suola ja mausteet. Lisää kuivat aineet erissä voi-muna-punajuuriseokseen. Sekoita tasaiseksi ja kaada voideltuun vuokaan. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa n. 50 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla ja peitä kakun pinta foliolla, jos se tummuu liikaa. Anna jäähtyä.

Vaahdota kerma. Halkaise kakku kahdeksi kerrokseksi ja levitä toiselle pohjalle hilloa ja puolet kermavaahdosta. Nosta päälle kakun kansi ja levitä sen päälle loput hillosta ja kermasta. Koristele kakku.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!