lauantai 9. tammikuuta 2016

Merirosvokakku


Tein kaverini lapsen syntymäpäiväjuhliin merirosvokakun. Olipa mukavaa tehdä vähän erilainen kakku! Laktoosittomassa kakussa on vaalea sokerikakkupohja ja täytteenä sitruuna-sekä lakritsimousse. Paljon onnea 4-vuotiaalle! 

Sitruuna-lakritsitäytekakku, 22 cm irtopohjavuoka

Pohja:

4 munaa
munien tilavuuden verran sokeria
munien tilavuudesta 3/4 vehnäjauhoja
munien tilavuudesa 1/4 perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Sitruunamousse:

1 prk sitruunarahkaa
2 dl vispikermaa
1 sitruunan kuori
0,5 sitruunan mehu
2 liivatelehteä

Lakritsimousse:

200 g tuorejuustoa
2 dl vispikermaa
n. 1 rkl lakritsijauhetta
1-1,5 dl tomusokeria
2 liivatelehteä

Kostutus, kuorrutus ja koristelu:

Spriteä

3 dl vispikermaa
sinistä elintarvikeväriä

Digestive-keksimurua
suklaakolikoita
karkkikaulanauhoja

Leivo kakkupohja. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa n. 40 minuuttia, kunnes tikkuun ei kokeiltaessa jää taikinaa ja kakkupohja on kypsä. Säilytä kakkupohja muoviin käärittynä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Laita sitruunatäytteen liivatteet kylmään veteen. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta siitä kuoren keltainen osa. Purista puolikkaasta sitruunasta mehu. Vaahdota vispikerma. Sekoita keskenään vispikerma, sitruunarahka, sitruunan kuoriraaste ja mehu sekä tomusokeri. Tarkista maku ja lisää sokeria tarvittaessa. Valuta liivatteista ylimääräinen neste ja kuumenna hetki mikrossa kunnes liivatteet sulavat. Valuta liivateneste ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen.

Vatkaa lakritsitäytteen vispikerma vaahdoksi ja sekoita sen joukkoon tuorejuusto. Lisää lakritsijauhetta varovasti, välillä maistellen. Lisää lopuksi sokeria tarpeen mukaan. Lisää myös lakritsitäytteeseen kaksi liivatelehteä.

Laita irtopohjavuoan reunalle reunakalvo, sillä saa vuoan reunoihin lisää korkeutta. Laita yksi kakkupohjalevy vuoan pohjalle ja kostuta se Spritellä. Kaada lakritsitäyte pohjan päälle. Nosta seuraava kakkupohja vuokaan, kostuta ja kaada vuokaan sitruunatäyte. Nosta kolmas kakkupohjalevy päällimmäiseksi ja kostuta se. Peitä vuoka kelmulla ja nosta kakku jääkaappiin seuraavaan päivään.

Vaahdota vispikerma ja värjää se sinisellä elintarvikevärillä. Minä käytin nestemäistä elintarvikeväriä, se toimi hyvin, vaikkakin pastavärit ovat kai kerman värjäykseen suositeltavempia. Hienonna Digestive-keksit muruksi ja asettele keksimurusta "hiekkaa" kakun päälle. Koristele.




8 kommenttia:

  1. Vähänkö hieno merirosvokakku! Täynnä ihania yksityiskohtia, ja kuulostaa herkulliselta. =) Mitä lakritsijauhetta käytit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! :) Käytin Haupt Lakritsin lakujauhetta, joka onkin aika tujua tavaraa! Pienikin määrä riittää.

      Poista
  2. Onpa hieno! Onko tämä ollut instassa? Mulla on mennyt ihan ohi jos on. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! :) jep, instaanhan mulla nykyään kaikki menee ja joskus myöhemmin vasta blogiin :D

      Poista

Kiitos kommentistasi!