maanantai 12. heinäkuuta 2010

Siemenkuorrutettu broileri ja tomaatti-fetamuhennos


Tomaatti-fetamuhennoksesta kiitos kuuluu Marco Bjurströmille; olen lueskellut RuokaPirkka-lehtiä ja yhdessä niistä herra Bjurström mainitsi arkiruokaoivalluksekseen kirsikkatomaateista ja fetajuustosta tehdyn pastakastikkeen. Tomaatin ja fetajuuston yhdistelmä kuulosti hyvinkin testataamisen arvoiselta. Muutin ohjetta vähän, lisäsin sitäsuntätä ja ruoka sai nimekseen tomaatti-fetamuhennos.

Siemenkuorrutettu broileri

broilerin fileitä
salaattisiemensekoitusta TAI
kurpitsansiemeniä +
auringonkukansiemeniä +
seesamsiemeniä
n. 0,5 dl juustoraastetta

Sekoita lautasella keskenään siemenet sekä juustoraaste. Kasta fileet seokseen ja laita pellille leivinpaperin päälle kuorrutuspuoli ylöspäin. Päälle voi vielä ripotella loput kuorrutusainekset. Paista 200 asteessa n. 25 minuuttia.

Tomaatti-fetamuhennos

5 pientä tomaattia
2 pientä sipulia tai 1 iso
4 valkosipulinkynttä
vihreitä pakastepapuja
fetajuustoa
mustapippuria
suolaa
kuivattua basilikaa

Sillä välin kun kanat ovat uunissa, valmista lisuke. Pilko kaikki ainekset ja pyörittele pannulla kunnes kypsyvät. Mausta. Lisää osa fetajuustosta kypsennyksen alkuvaiheessa, loput lopussa jotta jää vähän suutuntumaa. Seurana jotain raikasta; salaatinlehtiä ja viinirypäleitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!