torstai 8. heinäkuuta 2010

Strawberry Fields Forever!


Taas uudessa asiassa ensimmäinen kerta koettu; mansikanpoiminta on mitä mukavinta ja terapeuttisinta toimintaa! Samalla kun mansikoiden pinta korissa kohoaa, voi vaihtaa ajatuksia päivän polttavista puheenaiheista kaverin kanssa :) Ei voi tajuta miten ehdin elää tähän ikään ilman ainuttakaan käyntiä mansikkamaalla. Taidan haluta mansikkaan toistamiseenkin kesän aikana!


Huomasin suuruudenhulluuden iskevän itseeni marjoja poimiessa, vaikka kori oli jo täpötäynnä olisi lisää pitänyt silti saada poimittua. Lähdimme ennen kuin aloin tunkea marjoja taskuihini, höh. Mansikoita tuli 3 kiloa, eli 7 törpällistä minimaalisesti sokeroituna pakkaseen. Sokeri säilyttää marjojen aromin, värin, rakenteen ja vitamiinit. Toki mansikoita syötiin myös tuoreeltaan samana päivänä. Kyytipojan kanssa, joka oli tänään rasvatonta vaniljanmakuista rahkaa. Myös aamulla kaurapuuron kanssa mansikat olivat melko makoisia.

4 kommenttia:

 1. Oi nam näyttääpä herkulliselle! Ostin itsekin torilta yhden rasiallisen, mutta onhan ne itsepoimittuina niin paljon makeampia :)

  VastaaPoista
 2. Ja huomattavasti halvempia! En tiedä mikä on torilla käypä hinta mansikoista nykyään, sittarissa näytti olevan rasiallinen 4,50€, olisko siinä puoli litraa ollut. Itse poimiessa on kilohinta. Litroissa tuli kerättyä ehkä 7,5 litraa :)

  VastaaPoista
 3. Mä ostin kanssa just rasian mansikoita. Litra (n. puoli kiloa) 3,95 €, mikä ei musta enää paha ole, kun just viikko sitten maksoin samasta rasiasta 7,50 :P

  Mutta onhan siinä tietysti ihan eri fiilis, kun itse poimii :D Mäkään en ole saanut ikinä käytyä mansikanpoiminnassa muuten kuin omalla maalla. Vielä.

  VastaaPoista
 4. Mä jäin kyllä niin koukkuun tuohon poimimispuuhaan! Kolme kiloa keräsin tällä kertaa, 9€ maksoi. Kohtalaisen kohtuullista :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!