perjantai 9. heinäkuuta 2010

Kippari Kallen pinaattiletut


Viisi sanaa: ei koskaan enää kaupan pinaattilettuja. Ei voi edes samana päivänä puhua kaupan läpysköistä ja itsetehdyistä!.. niin hyviä! Nokkostakin voisi näissä kokeilla, pinaatti taas toisaalta on helpompi vaihtoehto.. siispä:

Nokkonen vs Pinaatti!

Nokkosessa on proteiinia 5,9 g, pinaatissa 1,6 g. Nokkosessa kuitua 4,1 g, pinaatissa 1,3 g. Nokkosessa on enemmän myös mm. kalsiumia, rautaa ja C-vitamiinia. Molemmisa on nitraattia ja käyttötarkoitukset ovat samankaltaiset; salaatteihin, munakkaisiin, keittoihin, muhennoksiin, laatikoihin, ohukaisiin, juures- ja perunasoseisiin, sämpylöihin. Nokkosta saa takapihalta, pinaattia takapihan lähikaupasta. Nokkonen lienee siis terveellisempää kuin pinaatti. Pinaatissa on enemmän makua.

(pinaatti/nokkos)lettutaikina

1 pss pakastepinaattia
5 dl rasvatonta maitoa
2 munaa
2,5 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
loraus juoksevaa margariinia

Sulata pinaatti kulhossa mikrossa. Kaada joukkoon puolet maidosta, sekoita mukaan kananmunat. Lisää jauhot, suola, juokseva margariini ja loput maidosta. Anna taikinan turvota n. 15 minuuttia. Paista ohukaispannulla pikkulettuja tai tavallisella isoja lättyjä. Maistuvat sekä suolaisella että makealla täytteellä, esim. keitettyjen kananmunien tai hillon kanssa.

Pienempään pinaattilettuhimoon riittänee seuraava ohje: 1 pss pakastepinaattia, 3 dl maitoa, 1 muna, 1,5 dl jauhoja.

(vs. info. Tuolla myös monia muita mielenkiintoisia vs-matseja!)

1 kommentti:

  1. Nämä oli ihan mielettömän hyviä! Pitää kokeilla tuota nokkosversiotakin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!