keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Vietnamilaiset kesärullat

Kun helmikuussa bongasin tämän ohjeen Kaikki äitini reseptit-blogista, innostuin kovasti ja olen säännöllisesti etsinyt riisipapereita lähimegamarketistamme. Kevätrullat kuulostavat vallan ihanilta! Oikea nimitys tosin lienee kesärullat, sillä kevätrullat ovat friteerattuja. Riisipapereita ei koskaan kauppaan ilmestynyt pyynnöistäni huolimatta, mutta onneksi minut pelasti hädästä lähitienoilla sijaitseva aasialainen pikkukauppa, josta mm. kondensoitua maitoa olen ostanut (ja vielä sen banoffeen joskus teen!). Nämä rullat todella veivät kielen mennessään, 10 kesärullaa katosi parempiin suihin heti! Seuraava ohje on koottu em. blogin ohjeesta ja riisipaperipakkauksen reseptistä.

10 riisipaperia
0,5 prk mung-pavun ituja
1 porkkana suikaleina tai raastettuna
1 dl keitettyjä riisinuudeleita
180 g katkarapuja
3 maustemitallista kalakastiketta
4 maustemitallista sitruunamehua
runsaasti tuoretta korianteria
n. 0,5 ruukkua rucolaa

Valmista täyte. Keitä, jäähdytä ja leikkaa nuudelit pieniksi paloiksi. Leikkaa porkkana suikaleiksi tai raasta se. Sulata katkaravut ja hienonna tuore korianteri. Sekoita kaikki ainekset kulhossa.


Laita muutama riisipaperi kerrallaan likoamaan kylmään veteen n. 5 minuutiksi jotta pehmenevät, efekti on sama kuin liivatelehdillä. Nosta yksi riisipaperi kerrallaan puhtaan keittiöpyyhkeen päälle ja taputtele sitä hieman kuivaksi. Nosta lusikallinen täytettä sekä muutama rucolanlehti keskelle riisipaperia, nosta reunat keskelle ja pyöritä rullalle.



Kuten Nanna blogissaan, mekin dippailimme kesärullia sekä soija- että sweet chilikastikkeeseen. Mmm, ei voi valita kumpi dippi oli parempaa! Kaikenkaikkiaan ihan loistavaa naposteltavaa.

3 kommenttia:

  1. Ihanaa kun saa jakaa näitä makukokemuksia. Aivan kun oltais käyty yhdessä syömässä! Ajattelin vääntää näitä muuten meidän nyyttärivappulounaalle.

    VastaaPoista
  2. Muista blogeista saa aina hyviä ideoita. Toivottavasti säät kuitenkin suosisi vappua!

    VastaaPoista
  3. Minä tein näitä myös taannoin ja nam mitä herkkua!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!