perjantai 5. elokuuta 2011

Maissitortillat


Kaupan valmiit tortillat ovat hyviä, helppoja ja nopeita, mutta halusinpa aikani kuluksi kokeilla tortillalättysten tekoa itse. Sen verran aikaavievää puuhaa näiden teko oli, että saatanpa jatkossa turvautua kuitenkin kaupan valmiisiin nälän yllättäessä. Tortilloja kun pitää niin sanottuna pikaruokana. Makoisten home made tortillojen ohjeen löysin Crumbles for everyone- blogista.

Maissitortillat (n. 12 kpl)

4 dl vehnäjauhoja
4 dl maissijauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 dl vettä
4 rkl öljyä

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vesi sekä öljy nopeasti sekoittaen. Anna taikinan levätä hetki peitettynä. Jaa taikina 12 osaan ja pyöritä palloiksi. Kauli palloset jauhotetulla pöydällä ohuiksi letuiksi. Paista lettuja kuumalla pannulla ilman rasvaa molemmin puolin, kunnes niihin ilmestyy tummia pilkkuja. Älä paista lettusia liikaa, ettei niistä tule liian kovia. Lämmitä tortilloja hetki ennen syömistä, täytä mieleisilläsi täytteillä.


3 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta, tätä kokeilen seuraavalla kerralla, kun meillä syödään tortilloja. On usein pitänyt itse kokeilla, mutta aina laiskuus/ajan puute "estänyt" :)

    VastaaPoista
  2. Kotitekoiset tortillat ovat aivan ihania! Minusta itse tehdyt ja kaupasta ostetut plätyt ovat suorastaan aivan eri ruoka, niin iso ero on. Nam.

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteista, testiin vaan :) tulee näitä varmasti tehtyä uudestaankin, valitettavasti helpompia ja nopeampia ovat kaupan valmiit. Niiden suhteen nirsoilen niin ettei muut kelpaa kuin Santa Marian maissitortillat, niissä on paras maku :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!