maanantai 29. elokuuta 2011

Paahdettu tomaattikeitto


Olen tehnyt tomaattikeittoa kerran aiemminkin, tämä paahdetuista tomaateista tehty oli hyvää tämäkin. Em. ranskalainen tomaattikeitto oli kuitenkin paljon ruokaisampi. Sosekeitot eivät ole Apukokin suosikkeja, mies kaipaa jotain pureskeltavaa! Oli kuitenkin sämpylöiden kanssa kivan kepeä arkiruoka.

5-6 kypsää tomaattia
2 sipuli
1 yksikyntinen valkosipuli
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
hyppysellinen sokeria
2 rkl balsamicoa
6 dl vettä
1 rkl kasvisfondia tai 1 kasvisliemikuutio

Paloittele tomaatit ja sipulit reiluiksi paloiksi ja levittele leivinpaperille pellin päälle. Lorauta päälle oliiviöljyä ja ripottele suolaa sekä mustapippuria. Paahda kasviksia uunissa 200 asteessa 30 minuuttia. Kuumenna vesi ja kasvisfondi tai kasvisliemikuutio ja kaada tomaatit sekä sipulit kattilaan. Soseuta sauvasekoittimella. Mausta sokerilla ja balsamicolla, maista ja lisää suolaa ja mustapippuria tarvittaessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!