tiistai 20. syyskuuta 2011

Lohimedaljongit ja sinihomejuustoiset uunipunajuuret


Kas, nyt vasta keksin valmistaa ihan tavallisen lohifileen medaljongeiksi tai perhoseksi käännettynä. Onhan se ihan sievä. Uunipunajuuret olivat herkkua, sinihomejuusto sopi niiden kanssa hienosti ja sama efekti lienee vuohenjuustollakin. Koko ateria valmistuu kätevästi uunissa.

Sinihomejuustoiset uunipunajuuret

2-3 punajuusta per syöjä
suolaa
mustapippuria
timjamia
oliiviöljyä

Lohimedaljongit

lohifileetä
sitruunapippuria
tilliä

Kuori ja lohko punajuuret. Laita ne pussiin, lisää mausteet sekä öljy ja pyörittele lohkoja pussissa kunnes ovat kauttaaltaan maustuneet. Kaada lohkot pellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa 30 minuuttia. Punajuurien paistuessa valmistele lohi uunikuntoon. Leikkaa fileestä annospalat. Leikkaa lohipalan keskelle viilto nahkaan asti ja "avaa" lohi. Mausta sitruunapippurilla ja tillillä. Punajuurien paistuttua 30 minuuttia lisää samalle pellille lohimedaljongit ja jatka paistamista 20 minuuttia. Paistamisen loppuvaiheessa ripottele punajuurten päälle sinihomejuustomurua.

3 kommenttia:

  1. Varmaa herkkua toi lohi, mut meil ei edelleenkää moisesta voi nauttia. Pitää siis ottaa kaikki ilo irti muualla, ko sattuu yleensä kalaa saamaan. :D
    -Marjo-

    VastaaPoista
  2. Voithan sä itselle ostaa lohifileen, sitä syökin sit pari päivää :D tai vaan pienen palan!

    VastaaPoista
  3. Miul ei jotekii oo intoa laittaa kahta eri ruokaa. Kuitekaa en tääl kotona hirveesti oo, et mielellää syö sit samaa ruokaa sillo ko on.

    Se on sitte joulu ko seuraavan kerran kalaa saa tai koulussa joku päivä.
    -Marjo-

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!