torstai 6. lokakuuta 2011

Luumuclafoutis


Ranskalainen versio pannukakusta, hieman hienostuneempi sellainen. Yleensä tämä ranskalainen maalaisjälkiruoka tehdään kirsikoista, mutta myös luumuilla ja omenoilla tulee herkullista. Joissain ohjeissa luumut liotetaan sokeriliemessä ennen vuokaan laittamista tai niiden kanssa lisätään sokeria makeutta tuomaan, mutta itse pidän kirpsakammista mauista ja lisäksi nautittu vaniljakastike toi se jo makeutta.

6-8 luumua
3 munaa
1,5 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
2 rkl sokeria
1 mm vaniljasokeria
2 1/4 maitoa

Puolita luumut ja poista kivet. Riko kananmunien rakenne kulhossa, lisää muut ainekset ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna turvota n. 15 minuuttia. Asettele luumut uunivuokaan leikkauspinta ylöspäin ja kaada taikina luumujen väliin. Paista 180 asteessa 40-50 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Hei Luumukka! Löysin Googlettamalla yhden luumukakun ja toisen luumupiirakan ohjeen Eestistä, mitkä minun huomion löysivät, molemmat ovat eestiläisestä ruoka-blogista Tiramisust ja Fatamorganast, blogin ylläpitäjä on Ülle. Jos olet kiinnostunut niistä ohjeista, Google-kääntäjän avulla et pärjää ohjeiden kääntämisellä, voin auttaa sinua. Jos kakut joutuvat blogiisi, Ülle toivoo, että mainitset myös alkulähteen eli hänen blogin.

    Tässä linkit: luumukakku http://peenrarott.blogspot.com/2011/03/ploomitort.html

    ja luumutorttu http://peenrarott.blogspot.com/2011/09/ploomikook-ja-kogujad.html
    (se keltainen torttu kuvissa)

    P.S. Sinun Tallinnan miniloman aikana syödyn kakun ohjetta vielä selvitellään jos se ei ole kahvilan salaisuus. Makujen perusteella voi yrittää sen valmistamista.

    T: Voisula

    VastaaPoista
  2. Lämmin kiitos löytämistäsi luumuohjeista! Toki huomioin reseptin alkuperäisen idean keksijän mikäli päädyn näitä ohjeita käyttämään.

    Tallinnassa syömäni kakun ohjeen jäljittely kävi myös minun mielessäni, valitettavasti en enää kovin tarkasti muista mitä kakussa kaikenkaikkiaan oli :/

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!