perjantai 21. lokakuuta 2011

Luumupuuro


Miten ihana joulunmakuinen välipala! Suklaa-luumumuffinseista jäi reilusti kuivattuja luumuja yli joten pyöräytinpä kuohkean luumupuuron. Samanlaista teki taannoin myös Ruokailmiön Katjuzqa, käyttäen tuoreita luumuja.

2 dl vettä
vajaa pussillinen kuivattuja luumuja
4-5 dl vettä
1 dl tummia mannasuurimoita
1 tl vaniljasokeria

Mittaa kattilaan 2 dl vettä ja luumut. Keitä n. 10-15 minuuttia kunnes luumut pehmenevät ja soseuta ne sauvasekoittimella. Lisää loput vedestä ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää mannasuurimot kokoajan vispaten ja anna kiehua 5-10 minuuttia. Vatkaa puuro jäähtyneenä kuohkeaksi.

4 kommenttia:

  1. Meillä kahdella saattaa olla näitä herkkuja, mitä muut ei ymmärrä ü Maku on muuten tosi erilainen tuoreista ja kuivatuista, molemmat hyviä ja kuivatuista ehdottomasti jouluisampi maku, tuoreista ihanan raikas!

    VastaaPoista
  2. Just katselin sun blogista herkumpaa puuroa, ai että näyttää hyvältä!

    VastaaPoista
  3. Oi, mikä ihana ja herkullinen blogi:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!