torstai 13. lokakuuta 2011

Vaahterasiirappinen omenapiirakka


Oivallinen käyttökohde jääkaapissa risteilevälle vaahterasiirapille. Ohjeen löysin Terhin keittiöstä, täytteen määriä hieman muuntelin.

Taikina

2,5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeria
1/2 dl vaahterasiirappia
1/2 tl soodaa
1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/2 dl margariinia pullosta
1 kananmuna
1/2 dl kermaviiliä/ranskankermaa

Sekoita kaikki taikinan ainekset kulhossa nopeasti sekaisin.

Täyte

1 kananmuna kevyesti vatkattuna
1 purkki omena-kanelirahkaa
0,25 dl vaahterasiirappia
2 omenaa viipaleina
kanelia

Sekoita kananmuna, omena-kanelirahka ja vaahterasiirappi keskenään. Voitele piirakkavuoka pullomargariinilla. Kaada vuokaan taikina ja levitä sen päälle täyte. Asettele täytteen pinnalle omenaviipaleet ja ripottele kaneliaviipaleiden päälle. Paista 200 asteessa kauniin ruskeaksi, n. 45-50 minuuttia. Tarjoile omenapiirakka lämpöisenä vaniljajäätekö kera ja lorauta vielä hieman vaahterasiirappia pinnalle.


Omenapiirakan päälle tiedotus saamastani uudesta tunnustuksesta, joka tuli blogitoveriltani Korianterilta.

Kiitos!

Säännöt :
1. Kiitä palkinnon antajaa jakamalla hänen bloginsa linkkiä.
2. Jaa palkinto 10 seuraavalle blogille.
3. Ilmoita palkinnon saajille palkinnosta.

10 blogia on huikea määrä, joten Korianterin tavoin annan tämän tunnustuksen eteenpäin viidelle blogille. Tällä kertaa päätin valita tunnustuksen saajat blogien nimien perusteella! Huomion saavat siis blogit, joiden nimet sävähdyttävät minua, ovat hauskoja, osuvia ja luovia. Toki nämä blogit sisältävät mukavan nimensä lisäksi paljon herkullisia reseptejä!


3 kommenttia:

  1. Oooh, mun sydän sulaa.
    Olen (blogissani, käy kurkkaa) kiittänyt!

    VastaaPoista
  2. Soul Kitchenin emäntä kiittää lämpimästi ja kuittaa myös!

    VastaaPoista
  3. Ihanaa, että löysit reseptini! Pitäisi tehdä itsekin pian uudelleen.
    Tunnelmallista Joulun odotusta!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!