tiistai 29. marraskuuta 2011

Brasilialainen katkarapupata


Leppoisan sunnuntaiaamupäivän reseptiseikkailu johti tällä kertaa Pippyrimyllyn jäljille, jossa tehtiin makoisaa ruokaa katkaravuista Girl Cooks World- blogin ohjeella. Noudatin ohjetta taas lähestarkasti, jälkiviisaana voisin todeta sapuskan kaipaavan enemmän mausteita kuin mitä alkuperäiseen ohjeeseen tulee. Valitettavasti tuoretta korianteria ei sunnuntaisin saanut niin mistään, yhdessä kaupassa oli pari niin nuupahtanutta puskaa että päätin olla kokonaan ilman.

n. 400 g katkarapuja
suolaa
mustapippuria
4-5 valkosipulinkynttä
puolikkaan limen mehu
1 sipuli
1 paprika
1/2 tl cayennea
1 tlk kuorittuja kokonaisia tomaatteja

2 dl kookosmaitoa
tuoretta basilikaa

Sulata ja valuta katkaravut. Sekoita katkaravut, pippuri, suola, murskatut valkosipulinkynnet sekä limenmehu keskenään. Anna marinoitua noin 20 minuuttia.


Kuumenna padassa tai kattilassa loraus oliiviöljyä ja freesaa hienonnettu sipuli ja paprika siinä pehmeiksi. Lisää joukkoon cayenne. Soseuta tölkkitomaatit sauvasekoittimella ja lisää ne pataan. Anna kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia. Kaada joukkoon kookosmaito ja anna seoksen kiehua vielä hieman kasaan. Lisää lopuksi joukkoon katkaravut sekä tuoretta hienonnettua basilikaa. Tarkista maku ja tarjoa esim. riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!